usa12345 Posted September 1, 2009 Report Posted September 1, 2009 Hej!! Witam forumowiczów!! poslubiłem moja dziewczyne, która posiada rezydencje a niedługo bedzie zdawac egzamin na obywatelstwo. Po otrzymaniu obywatelstwa chce mnie sponsorowac ( Ona w USA , ja w POlsce). Myslelismy o wizie k3 ale niedawno zauważylem opcje CR1. Jak to sie ma do naszego statusu?? czy jest wogóle jakas różnica miedzy nimi?? ( w opisie procedury wyglądają tak samo)...z gory dziekuje za odpowiedź
KW Posted September 1, 2009 Report Posted September 1, 2009 Po K3 musisz robic AOS w stanach, po CR1 dostajesz od razu zielona karte tu masz to wyjasnione: http://www.usa.info.pl/board/Jaka-Jest-Roznica-t14367.html
usa12345 Posted September 1, 2009 Author Report Posted September 1, 2009 KW txh za szybka odpowiedz!! nurtuje mnie jeszcze jedno pytanie, mianowicie jaka jest roznica w czasie miedzy rozpoczeciem procedury a otrzymaniem wizy w obydwu przypadkach???? pzdr
KW Posted September 1, 2009 Report Posted September 1, 2009 zobacz tu: http://www.usa.info.pl/board/Czas-Oczekiwa...ons-t11969.html K3 powinna trwac tak jak K1, jakies 6 miesiecy i potem ale juz w USA AOS jakies nastepne 6 miesiecy CR1 troche dluzej w Polsce, ale warto, bo w sumie szybciej i taniej no chyba ze ci sie bardzo spieszy kiedys byla duza roznica (zwlaszcza w innych krajach) i K3 bylo na tyle szybciej, ze sie oplacalo
usa12345 Posted September 1, 2009 Author Report Posted September 1, 2009 bardzo pomocne informacje!! wielkie dzieki!!!
karina Posted September 2, 2009 Report Posted September 2, 2009 ja osobiscie nie jestem az taka zwolenniczka K-3 - sa ograniczenia gdzie sie trzeba o te wize ubiegac, pozniej ten adjustment w USA (o czym wspomniala KW powyzej), czesto sa problemy z odciskami, trzeba od nowa wylozyc pieniadze na dokumenty, czasem przeciaga sie decyzja z USCIS. Jesli nie zbawi Cie extra 3 miesiace - staraj sie o wize imigracyjna.
KW Posted September 2, 2009 Report Posted September 2, 2009 trzeba od nowa wylozyc pieniadze na dokumenty, ... AOS kosztuje $1,010, tak wiec cenowo lepiej sie bawic w CR1
karina Posted September 3, 2009 Report Posted September 3, 2009 $1,010 plus badania plus prawnik (jesli potrzebny) plus nerwy plus dowody na wspolne zycie...
usa12345 Posted September 3, 2009 Author Report Posted September 3, 2009 Ok wiec wszystko jasne!! cr1 ! tylko najbardziej przeraża czas oczekiwania na załatwienie jej.. skoro k3 to przy jednorazowym załatwieniu sprawy i odrobinie szczescia to 6 miesiecy to ile mniej wiecej czeka sie na cr1?? 3,4 miesiace dłuzej??? HELP PLZ!!!!!!!
karina Posted September 3, 2009 Report Posted September 3, 2009 dokladnie tak - czeka sie jakies 3,4 miesiace dluzej na cr1.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.