Skocz do zawartości

Jaka Różnica Miedzy Wizą K3 A Cr1 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

CZesc ja mialam papiery zlozone 14 lutego 2008 w usa na cr1 interview mam 8 wrzesnia 2009 w warszawie :) . Troche sporo czasu. Mam jeszcze jedno pytanie co sie dzieje po tych dwoch latach kiedy sie dostanie cr1. Czy wtedy trzeba znowu jakies dokumenty skladac czy tylko wniosek o odnowienie ?

• Odpowiedzi 20
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

tak odnowienie gc . no i co w ogole potem jak interview przejdzie sie pomyslnie. Bo ztego co wnioskuje to jesli dostaje wize to wyjezdzam sobie do usa i zyje dlugo i szczesliwie . Czy potem nie trzeba znowu skladac jakis papierow o cos?

Napisano

jak masz cr1 to wlatujesz na teren USA,dostajesz SSN jak nie masz i GC i jak dostaniesz 10 letnia GC wtedy niczego nie musisz odnawiac a jak 2-letnia to nie slyszalem aby przy tej wizie kogos prosili na rozmowe..co do dokumentow to musisz poszukac na forum co sie wysyla i kiedy :)

Napisano

po 3 latach szczesliwego małzenstwa na cr mozna starac sie o obywatelstwo po interview i innych biurokracjach wiec wyobrazam sobie ze o to chodzi z tym przedłuzeniem, a jesli małzenstwo przed aplikacja o wize imigracyjna ma dłuzszy staz niz 3 lata to obywatelstwo mozna otrzymac po 2 latach(jesli małzonek/nka jest obywatelem/lką) ale moge sie mylic!! pzdr!!! najlepiej zapytac kogos ze stałych bywalcow tego forum..... pzdr

Napisano

a no sie mylisz,.raz z przedluzeniem bo chodzi o przedluzenie GC (karty stalego pobytu) a druga sprawa z obywatelstwem,,jest 3 lata dla malzonkow z obywatelem i 5 lat w innych grupach,,mozna zdobyc obywatelstwo szybciej jak sie jest np w wojsku :)

Napisano

Chodzilo mi o odnowienie GC czyli w sumie moge dostac GC na 2 lata i wtedy bede musiala ja odnowic na 10 lat. Czyli roznica jest taka miedzy K3 a CR1 ze na K3 jestes szybciej w usa i musisz przechodzic jeszcze przez papiery a CR1 dluzszy okres oczekiania w polsce i spokoj w usa.:)

Aha i z tego co wyczytalam to jesli jest sie wiecej niz rok malzenstwem to sie dostaje GC na 10 lat

Napisano

Hej sly!! podejrzewam ze brakuje mi przygotowania merytorycznego:) ok.... lunek!! czy twoj przypadek jest odosobniony czy po prost tyle sie czeka na cr1?? bo jak tak to po prostu zalamalem sie:( poltora roku to szmat czasu i chyba nie stac mnie na taka rozłake z moja zoną.... napisz jakies dobre wiadomosci.. z reszta chyba pojde na opcje k-3 bo tyle czasu to za duzo na bycie na odległosc.... jeszcze jedno: jakie mam szanse na turystyczna??? czy wogole sa jakies???

Napisano
po 3 latach szczesliwego małzenstwa na cr mozna starac sie o obywatelstwo po interview i innych biurokracjach wiec wyobrazam sobie ze o to chodzi z tym przedłuzeniem, a jesli małzenstwo przed aplikacja o wize imigracyjna ma dłuzszy staz niz 3 lata to obywatelstwo mozna otrzymac po 2 latach(jesli małzonek/nka jest obywatelem/lką) ale moge sie mylic!! pzdr!!! najlepiej zapytac kogos ze stałych bywalcow tego forum..... pzdr

Jeśli małżeństwo jest świerze (mniej niz 2 lata) to i po CR1 i po AOS dostaje sie karte warunkowa na 2 lata

krotko przed uplywem 2 lat ( po roku i 9 miesiacach) trzeba zlozyc wniosek o lifting conditions (wniosek I-751) aby dostac 10letnia karte

a rok pozniej (czyli po 3 latach od wydania pierwszej) mozna sie starac o obywatelstwo

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...