paprak Napisano 20 Października 2009 Zgłoś Napisano 20 Października 2009 Tak, studiowalam gdy odmowiono mi wizy. Studiowalam tez jak ja dostalam.
azrael Napisano 20 Października 2009 Zgłoś Napisano 20 Października 2009 Tak, studiowalam gdy odmowiono mi wizy. Studiowalam tez jak ja dostalam. A za co ci odmowili ?
paprak Napisano 20 Października 2009 Zgłoś Napisano 20 Października 2009 A za co ci odmowili ? Trudno powiedziec, pani spojrzala na mnie i powiedziala, ze jestem mloda i pewnie wyjade i zaraz za maz wyjde. Zdziwilaby sie jaki ze mnie typ wybitnie nie malzenski byl Minelo sporo czasu zanim wyszlam za maz
sly6 Napisano 21 Października 2009 Zgłoś Napisano 21 Października 2009 hansbach np osoba zaraz po maturze lub tez przed sama matura moze miec trudnosc w dostaniu wizy na 10 lat i tak tez jest podobnie ze studentami ktorzy koncza studia,chociaz sa wyjatki...To ze sie uczysz ma jakis plus ale nie oznacza to ze dostaniesz wize na 100%...
hansbach Napisano 21 Października 2009 Zgłoś Napisano 21 Października 2009 Trudno powiedziec, pani spojrzala na mnie i powiedziala, ze jestem mloda i pewnie wyjade i zaraz za maz wyjde. Zdziwilaby sie jaki ze mnie typ wybitnie nie malzenski byl Minelo sporo czasu zanim wyszlam za maz Dawno temu to było?
sly6 Napisano 21 Października 2009 Zgłoś Napisano 21 Października 2009 paprak to wtedy kiedy trzeba bylo wysylac wnioski poczta i czekac na odpowiedz ,czlowiek nie wiedzial kiedy dostanie odpowiedz ....a teraz zobacz jak kto sie zmienilo i wtedy kolo 40 % bylo odmow o wize,,to byly czasy
paprak Napisano 21 Października 2009 Zgłoś Napisano 21 Października 2009 wiesz ja juz nie pamietam jak to bylo nawet, w 1999 odmowiono mi wizy a dostalam wize pierwsza na rok w 2001roku. Pamietam jakie straszne kolejki byly do ambasady wtedy. Ostatnio to juz tylko sie czlowiek umawia na konkretna godzine i nie ma kolejek. Przynajmniej tak bylo jak dostalam ostatnie dwie wizy w 2004 i 2006 roku. Idziemy ku lepszemu
sly6 Napisano 21 Października 2009 Zgłoś Napisano 21 Października 2009 ale ja pamietam jak to bylo no nic koniec z tym off topikiem
hansbach Napisano 21 Października 2009 Zgłoś Napisano 21 Października 2009 Od 2006r dużo się zmieniło zarówno w USA jak i przede wszystkim w Polsce. Dlatego mam nadzieję, że wszystko ułoży się po mojej myśli. Niestety przez wizyte Bidena ambasada ma wolne i nie przyjmuja interesantów. Dzwoniłem na infolinie w poniedziałek, spotkanie mam umówione na przyszły tydzień. Do dzisiaj nie dostałem emaila potwierdzającego spotkanie. Do kiedy powienien przyjść on na moją skrzynkę? Czy jego brak oznacza, że nie mogę pójść na spotkanie czy jest bez znaczenia?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.