danik Napisano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Napisano 12 Grudnia 2009 pomóżcie w czym? chcesz się ubiegać o wizę?
MAADZIAJOD Napisano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Napisano 12 Grudnia 2009 tak dokładnie chce sie obiegać o wizę ale boje sie ze jak nie będę miała żadnej umowy o prace to mi nie dadzą bo będzie wyglądało tak jakbym nie miała tu po co wracać prosze o jakies sugestie
sly6 Napisano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2009 jak nie bedziesz miala pracy ani tez umowy to faktycznie bedziesz miec nie za wesolo a teraz czy umowa o prace jest potrzebna jesli w ds 156 zaznaczy sie ze sie pracuje?,,prawie wcale nie pytaja teraz o umowe o pracy a staraja sie zobaczyc w Ambasadzie po rozmowie czy naprawde pracujesz tam i czy masz zamiar wrocic i czy ten znajomy nie jest Twoim narzeczonym-mezem przyszlym bo jesli tak to wizy nie otrzymasz...
MAADZIAJOD Napisano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2009 nie to nikt tak tylko dobry znajomy no ale jak nie bede juz pracowac tam gdzie teraz to nie bede mogla tej firmy we wniosku wpisac??
sly6 Napisano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2009 Na to wychodzi ze nie bedziesz mogla tego zrobic i teraz albo pujdziesz teraz po wize jak bedziesz nadal pracowac lub tez jak bedziesz miec nowa prace czasami nie ktore osoby mowia ze zmieniaja prace i sie udaje takie cos tzn dostaja wize To czy to jest dobry znajomy ma wyjsc z rozmowy bo Ty mozesz wiedziec jedno ale juz Konsul cos innego ...
gosia1094 Napisano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2010 Witam Wszystkich ponownie Nie bede juz pisala caleeej Mojej historii , wszystko jest opisane w powyzszych postach tak wiec jak juz wszyscy wiecie( ten kto zainteresowany tematem oczywiscie ) jak wiecie wiec staralam sie o wize O9 listopada i wizy tej nie otrzymalam.. Tak wiec radzilam sie was co zrobic i otoz co wymysliłam i jakie sa tego efekty Opisze ponizej: Tak wiec postanowilam ze mimo iz odmówiono mi wizy O9listopada to bede sie starala o nie ponownie.. tak wiec po trzech tyg. od wizyty czyli 02.12.2009 umowilam sie na ponowne spotkanie z konlulem w sprawie wizy.. Tak wiec wyglądało to nastepujaco.. Gdy dzwonilam umawiajac sie na spotk. Pan z infolinii uprzedzil mnie ze nie powinnam sie starac ponownie tak szybko dlatego ze prawdopodobnie decyzja bedzie negatywna.. odpowiedzilam ze zaryzykuje tak wiec umowil mnie na 9.00 rano 02.12.2009 , Pojawilam sie jakies pol godzinki przed czasem i widzac nie duza grupke ludzi przed wejsciem przystapilam do calej procedury, weszlam do srodka z sercem w gardle i gdy wyswietlil sie moj numer podeszlam do okienka gdzie czekal na mnie konsul Pytania ktore zadal: czy pani studiuje? co pani studiuje, co robia rodzice, czy pani pracuje, po co chce pani jechac do Usa , przejrzal indeks..a ze nie mialam zadnych wpisow jeszcze to mi go oddal mowiac ze OTRZYMUJE PANI WIZE :)WELCOME IN USA!!!!!! Podziekowalam bardzo serdecznie i wrocilam do domku!! I jaki z tego wniosek: Sama nie wiem co o tym myslec, teraz wiem ze nie ma znaczenia ile sie mialo odmow, i moim zdanie OGROMNA role odgrywa to na kogo sie trafi ten Pan konsul byl przesympatyczny i bardzoooooo sie ciesze ze zayzykowalam i sie udalo. dzis dotarla do mnie wiza i mam ja na 2 lata , mogla by byc na troche dluzej ale co tam,, nie ma co narzekac Tak wiec mam nadzieje ze kilka osob podnioslam na duchu po przez Moja historie i jak macie pytania to prosze:) Pozdrawiam Ja mam pytanie ; gdzie stawałaś na wizę w jakim mieście??????????
azrael Napisano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2010 nie zapytał się dlaczego tak szybko kolejne spotkanie o wizę? Ten co jej nie dal na poczatku jest znany z tego odmowu "Surowe Prawo". Natalia miala peha na poczatku trafila na Sk... Syna.
MAADZIAJOD Napisano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2010 mam pytanie czy ta oplate trzeba zrobic na tym druku co jest na stonie czy mozna na zwyklym druku bo ja zrobilam na zwyklym pocztowym druku i boje sie ze to jest zle
avanti23 Napisano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2010 i jeszcze ja, czy jest wielka różnica czy wniosek o wize wypełnie po angielsku czy polsku?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.