michalz23 Napisano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2005 Czy będąc już na miejscu w Stanach mogę sie tam ubiegać o wizę kanadyjską chcąc wyskoczyć na parę dni do Kanady? Jaki byłby koszt takiej wizy i jak długo trzeba czekać? Jeżeli ktoś się orientuje, niech da znać...Z góry wielkie dzięki.
bunny Napisano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2005 ja sie kiedys ubiegalam w ambasadzie w Nowym Jorku. dostalam ja od reki. koszt: 50$ za jednorazowa, 100$ za wielorazowa (max 3 lata) To bylo jednak pare lat temu, teraz zarowno koszt jak i czas oczekiwania moga byc inne...
sly6 Napisano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2005 michalz23 a to zalezy w jakim miescie bedziesz sie staral o ta wize.a po drugie lepiej bedzie postarac sie o wize w Polsce bo jesli masz wize do USA to bez problemow powinni Ci dac wize do Kanady.. 8) ] wiza wielkorotna wydawana jest na okres max 5 lat 8)
Gość Napisano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2005 lepiej bedzie postarac sie o wize w Polsce bo jesli masz wize do USA to bez problemow powinni Ci dac wize do Kanady.. 8) ] :idea: :?: Niezbyt mogę , to zrozumieć.... Dlaczego ludzie lubią sami sobie utrudniać życie :?: :?: :?: :?: :?: http://www.canada.pl/Forms/PolAppV.asp tel.22 - 584 31 31 22 - 584 31 00 http://www.cic.gc.ca/english/offices/missi...ons/warsaw.html
sly6 Napisano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2005 Laurence a czego nie mozesz zrozumiec? widzialem wize wielokrotna na okres 1 rok wazna ,a sam dostalem na 3 lata 8)
Gość Napisano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2005 Nie mogę zrozumiec osób które zamiast załatwić vizę w polsce, to myślą, że łatwiej będzie "dokonać" tego za granicą :!: :!: :!: ( i pewnie w takowej ambasadzie / konsulacie będą chcieli słuchać "dukania" i narzekania - "A bo w Polsce, to duże kolejki, a ja nie mam czasu" ) Oficjalnie wizę powinno się załatwiać w kraju stałego pobytu / zamieszkania :!: :!: :!:
bunny Napisano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2005 Może i tak ale co jak decyzje o wycieczce podejmiesz bedac juz w USA? Rożne sa widzisz sytuacje.
Gość Napisano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2005 Może i tak ale co jak decyzje o wycieczce podejmiesz bedac juz w USA? To wtedy trzeba sie dobrze tłumaczyć dlaczego zaniechałaś / łeś prawidłowej procedury na terenie "swojego" kraju :!: :!: :!:
bunny Napisano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2005 U mnie nie było z tym najmmniejszego problemu, nic sie nie musialam tlumaczyc.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.