michalz23 Posted April 8, 2005 Report Share Posted April 8, 2005 Czy będąc już na miejscu w Stanach mogę sie tam ubiegać o wizę kanadyjską chcąc wyskoczyć na parę dni do Kanady? Jaki byłby koszt takiej wizy i jak długo trzeba czekać? Jeżeli ktoś się orientuje, niech da znać...Z góry wielkie dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bunny Posted April 8, 2005 Report Share Posted April 8, 2005 ja sie kiedys ubiegalam w ambasadzie w Nowym Jorku. dostalam ja od reki. koszt: 50$ za jednorazowa, 100$ za wielorazowa (max 3 lata) To bylo jednak pare lat temu, teraz zarowno koszt jak i czas oczekiwania moga byc inne... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted April 9, 2005 Report Share Posted April 9, 2005 michalz23 a to zalezy w jakim miescie bedziesz sie staral o ta wize.a po drugie lepiej bedzie postarac sie o wize w Polsce bo jesli masz wize do USA to bez problemow powinni Ci dac wize do Kanady.. 8) ] wiza wielkorotna wydawana jest na okres max 5 lat 8) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 9, 2005 Report Share Posted April 9, 2005 lepiej bedzie postarac sie o wize w Polsce bo jesli masz wize do USA to bez problemow powinni Ci dac wize do Kanady.. 8) ] :idea: :?: Niezbyt mogę , to zrozumieć.... Dlaczego ludzie lubią sami sobie utrudniać życie :?: :?: :?: :?: :?: http://www.canada.pl/Forms/PolAppV.asp tel.22 - 584 31 31 22 - 584 31 00 http://www.cic.gc.ca/english/offices/missi...ons/warsaw.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
bunny Posted April 9, 2005 Report Share Posted April 9, 2005 kiedys była na 3 lata, niestety... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted April 9, 2005 Report Share Posted April 9, 2005 Laurence a czego nie mozesz zrozumiec? widzialem wize wielokrotna na okres 1 rok wazna ,a sam dostalem na 3 lata 8) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 9, 2005 Report Share Posted April 9, 2005 Nie mogę zrozumiec osób które zamiast załatwić vizę w polsce, to myślą, że łatwiej będzie "dokonać" tego za granicą :!: :!: :!: ( i pewnie w takowej ambasadzie / konsulacie będą chcieli słuchać "dukania" i narzekania - "A bo w Polsce, to duże kolejki, a ja nie mam czasu" ) Oficjalnie wizę powinno się załatwiać w kraju stałego pobytu / zamieszkania :!: :!: :!: Link to comment Share on other sites More sharing options...
bunny Posted April 9, 2005 Report Share Posted April 9, 2005 Może i tak ale co jak decyzje o wycieczce podejmiesz bedac juz w USA? Rożne sa widzisz sytuacje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 9, 2005 Report Share Posted April 9, 2005 Może i tak ale co jak decyzje o wycieczce podejmiesz bedac juz w USA? To wtedy trzeba sie dobrze tłumaczyć dlaczego zaniechałaś / łeś prawidłowej procedury na terenie "swojego" kraju :!: :!: :!: Link to comment Share on other sites More sharing options...
bunny Posted April 9, 2005 Report Share Posted April 9, 2005 U mnie nie było z tym najmmniejszego problemu, nic sie nie musialam tlumaczyc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.