Gość Napisano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2005 U mnie nie było z tym najmmniejszego problemu Scyyyńścziosz , to ma klawe życie :wink: :wink: :wink: ( a może urzędas śpieszył się na lunch i szkoda było mu czasu marnować :wink: )
michalz23 Napisano 9 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2005 Laurence, jakbym mógł dostać ją w Polsce to bym to zrobił. Nie wiem po co wogole komentujesz w ten sposób :shock: i generalizujesz...Dopiero w Stanach będe wiedział na 100% czy pojadę do Kanady, stąd własnie mój post. :wink:
Gość Napisano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2005 Z Twoich pytań wynika, że jesteś jeszcze w polsce :!: Ja osobiście (dawno temu) , gdy szykowałem się do dłuższej "łamanej podróży"(do USA), to wyrobiłem sobie wizę Duńską, Niemiecką , Canadyjską i nikt nie robił mi problemów :!: :!: :!: Po za tym w polsce kosztowało , to taniej :!: Osobiście, gdybym spodziewał się możliwości wyjazdu do Canada, to załatwił bym tą sprawę przed wyjazdem :!: Oczywiście każdy ma prawo do włanego rozumowania :wink: (Free Country - Free Mind :wink: )
michalz23 Napisano 9 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2005 Jestem jeszcze w Polsce tylko nie wiem właśnie czy załatwianie tej sprawy (''na zapas'') tutaj ma jakis sens, jeżeli byłaby możliwość zrobienia tego tam na miejscu, gdy będę pewien że pojadę do Kanady. W każdym razie dzięki za podpowiedź . Muszę się zastanowić :wink:
Gość Napisano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2005 Taka drobna rada :!: :!: :!: (do nikogo personalnie) Jeżeli jesteś szczęśliwym posiadaczem/czką wizy amerykańskiej, to wystąp o wizę kanadyjską "wielokrotną" :!: :!: :!: Czy z niej skorzystasz za miesiąc , czy za rok to już ją masz :!: :!: :!: Jeżeli nawet ta wiza wygaśnie przed Twoim wyjazdem (w przyszłości), to łatwiej jest wizę wznowić, aniżeli starać się o nią po raz pierwszy :!: :!: :!:
sly6 Napisano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2005 wiza wielokrotna moga dac a moga dac jednokrotna a roznicy w cenie nie zwroca o tym musisz pamietac......
Gość Napisano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2005 A tak przy okazji.... Czy ktoś z czytających dostał ostatnio wizę kanadyjską :?: I ile kosztowała :?: (chodzi o cenę w polsce :!: )
MoniaZ Napisano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2005 Czesc! Ja ostatnio wyrabialam wize w Polsce. Jednokrotna - tzn wazna 6 miesiecy kosztowala 200zl i kilka godzin cierpliwosci Wielokrotna - 400zl Trzeba dosc rano (ja bylam ok 7) stanac w kolejce na Pieknej i czekac... Poniewaz mialam wize amerykanska, a cel mojej wizyty byl czysto turystyczny, nie zaproszono mnie nawet na rozmowe z konsulem. Wolna bylam juz o 11:30 Wiem jedenak, ze na rozmowe z konsulem trzeba czekac do trzech godzin nawet. Odbior tego samego dnia po 14. Pan w okienku powiedzial mi ze przy pierwszym podejsciu do uzyskania wizy konsul prawie nigdy nie przyznaje od razu wielokrotnej, a tylko jednokrotna, a roznicy w cenie nie zwracaja. Powiedzial tez, ze pomiedzy USA a Kanada wiza jednokrotna dziala jak wielokrotna. Jednokrotnosc jej polega zatem na tym, ze mozez z kazdego innego kraju poza USA wleciec do Kanady tylko raz. Pozdrawiam Monika
Gość Napisano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2005 Jednokrotna - tzn wazna 6 miesiecy 6 miesięcy licząc od daty przekroczenia granicy, czy od wstęplowania :?:
MoniaZ Napisano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2005 Waznosc wizy jednokrotnej rozpoczyna sie od daty jej wsteplowania do paszportu i trwa 6 miesiecy (w moim przypadku 6 miesiecy). Nie wiem czy wystawia sie ja na krotszy okres czasu lub na dluzszy niz 6 miesiecy. Panie przede mna i moj maz tez otrzymali taka wize na 6 miesiecy. Pozdr, Monika
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.