Skocz do zawartości

Au-pair Po 2 Latach Co Dalej...

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam pytanie zwiazane z programem Au-Pair.

Z tego co wiem jest to program roczny i po odbyciu 12miesiecznej opieki otrzymujemy dodatkowy 13miesiac na zwiedzanie, jest tez mozliwosc zostania na nastepny rok jako Au-Pair. Lecz co dalej jesli na tyle jestesmy zdeterminowani i chcemy dobic swojego, co trzeba zrobic aby:

1. Zostac na stale w USA, skoro mamy wizje J-1.

2. Jakie trzeba spelniac warunki aby po pozytywnym odbyciu programu Au-Pair zostac w USA na stale.

Napisano

Zacznij od poczytania forum na ten temat,,,jak narazie prawo wyglada jak teraz sa tematy i posty a jak bedzie za 1 rok--2 lata to sie zobaczy

poczytaj tez strone urzedu imigracji ,znajdziesz strone na forum

Napisano

Witam, mam pytanie zwiazane z programem Au-Pair.

Z tego co wiem jest to program roczny i po odbyciu 12miesiecznej opieki otrzymujemy dodatkowy 13miesiac na zwiedzanie, jest tez mozliwosc zostania na nastepny rok jako Au-Pair. Lecz co dalej jesli na tyle jestesmy zdeterminowani i chcemy dobic swojego, co trzeba zrobic aby:

1. Zostac na stale w USA, skoro mamy wizje J-1.

NIE MA TAKIEJ MOZLIWOSCI ABY LEGALNIE ZOSTAC NA STALE TYLKO NA PODSTAWIE WIZY J-1. MOZNA STARAC SIE O WIZE PRACOWNICZA, STUDENCKA A JESLI KTOS CHCE MIEC ZIELONA KARTE - POWINIEN STARAC SIE O SPONSOROWANIE.

2. Jakie trzeba spelniac warunki aby po pozytywnym odbyciu programu Au-Pair zostac w USA na stale.

NIE MA 'WARUNKOW' ABY ZOSTAC NA STALE - SA ZA TO PRZEPISY, KTORE MOWIA, KTO KWALIFIKUJE SIE DO OTRZYMANIA GREEN CARD. CZY SA SPONSOROWANIA NA ZIELONA KARTE - NAJPOPULARNIEJSZE TO SPONSOROWANIE PRZEZ PRACE (CZEKA SIE LATAMI NA GREEN CARD I W TYM CZASIE TRZEBA BYC LEGALNIE CZYLI MUSIALABY BYC ZMIENIONA WIZA NA STUDENCKA BADZ PRACOWNICZA) BADZ SPONSOROWANIE PRZEZ RODZINE (MEZA, ZONA, RODZICA).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...