Jump to content

Wiza Dla Marynarza

Recommended Posts

Witam,

jadę na kontrakt na statek pływający między portami USA a Afryką i Europą. Interesuje mnie kwestia moich studiów zaocznych ( w tym nieuregulowanej służby wojskowej). Czy mam szansę dostać wizę? mój pobyt w USA ograniczy sie tylko do kilku dni wyładunku w różnych portach, poza tym nie wiążę swojej pracy, wogóle przyszłości z USA. Wiem że podczas procedury wyrabiania jakiejkolwiek wizy jest się dokładnie sprawdzanym, pytam bo od tego zależy moja kasa.

Powinienes sie starac o wize dla crew members . Nie wiem czy az tak dokladnie sprawdzaja twoja sluzbe wojskowa (znam pare osob w identycznej jak Ty sytuacji, ktore wize dostaly) - raczej ograniczaja sie do sprawdzenia czy Ty rzeczywiscie powinienes takowa wize dostac (kontrakty, dowody na to, ze sie kwalifikujesz na wize itd.).

Dziękuję;)

Obawiam się poprostu trochę całej tej machiny, która mnie będzie sprawdzać.

Wiesz, że rok temu byłem statkiem 6 razy w Houston bez wizy, co prawda nie miałem zejscia do portu( z resztą i tak daleko było) i pod statkiem miał warte policjant. Wobec tego mam pytanie, jesli tym rejsem, nie daj Boże, coś mi sie stanie na terenie USA (dokładnie chodzi mi na statku w porcie USA) to czy mam prawo na swoją polisę iść do lekarza?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...