Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Ostatnio ktoś mi naopowiadał, ze będąc z Polsce, mając jeszcze ważną wizę i wszystkie powroty w terminach można przedłużyć ową wizę. Co ciekawsze, nie trzeba umawiać się na rozmowę z Konsulem. Wystarczy tylko pojechać do konsulatu i złożyć jakiś wniosek i to wszystko... Wiem, że takie coś jak przedłużanie statusu istnieje, ale chciałam się upewnić czy przedłużenie mojej kończącej się (za dwa mies.) kilkuletniej wizy jest możliwe, czy to tylko kolejna bajeczka....:)

• Odpowiedzi 33
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Witam ponownie. Mam jeszcze jedno pytanie. Przy ostatnim przylocie do Polski w moim i mojego chłopaka paszporcie nadal jest forma I-94. Wiem ,że w związku z tym mogę mieć problemy podczas kolejnego wyjazdu do Stanów. Czy jest jakieś rozwiązanie co mogę zrobić z tą forma? Czy pozostawić ja w paszporcie i spodziewać się problemów na lotnisku? Dziękuje i pozdrawiam.

• 2 tygodnie później...
Napisano

czy znalazlaby sie osoba ktora by mi pomogla to zrobic? :) kurcze jestem tu zupelnie sama i na sprawach papierkowych ciezko sie znam jak mam im udowodnic ze mam kase? rodzine maja mi przeslac historie rachunku w polsce? jak zaplacic $300 fee za rozpatrzenie pojego podania? nie mam czegos takiego jak czek itd. czy moge im wplacic na konto ? prosze o pomoc!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...