hansbach Napisano 31 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2010 Czy po grudniowych próbach zamachów na USA zwiększono restrykcje na lotniskach. Czy trzeba wypełniać dodatkowe dokumenty, czy nadal pozostaje I-94 w samolocie?
czypar Napisano 1 Lutego 2010 Zgłoś Napisano 1 Lutego 2010 Czy po grudniowych próbach zamachów na USA zwiększono restrykcje na lotniskach. Czy trzeba wypełniać dodatkowe dokumenty, czy nadal pozostaje I-94 w samolocie? z tego co sie orientuje to tylko bardziej przeswietlaja przed wejsciem na poklad i godzine przed wyladowaniem nie mozna wstawac plus zero bagazy pod siedzeniami reszta chyba sie nie zmienila
Anarion Napisano 1 Lutego 2010 Zgłoś Napisano 1 Lutego 2010 czypar nie zgodze sie z Toba ja lecialam w usa w grudniu i wracalam w styczniu i nie zauwazylam, zeby cokolwiek sie zmienilo, ani na lotnisku, ani w samolocie rozmawialam tez z kilkoma osobami, ktore lecialy w podobnym czasie i stwierdzily to samo
sly6 Napisano 3 Lutego 2010 Zgłoś Napisano 3 Lutego 2010 hansbach wypelniasz jeszcze druk dekleracji celnej taki niebieski...masz go na stronie lot
hansbach Napisano 3 Lutego 2010 Autor Zgłoś Napisano 3 Lutego 2010 Rozumiem, ze wszystko dostane na pokładzie samolotu i nic nie musze drukowac w domu. Mam jeszcze pytanie czy przyjezdzajac do USA trzeba miec okreslona ilosc pieniedzy na kazdy dzien?
Rademedes Napisano 3 Lutego 2010 Zgłoś Napisano 3 Lutego 2010 Mam jeszcze pytanie czy przyjezdzajac do USA trzeba miec okreslona ilosc pieniedzy na kazdy dzien? trzeba miec pieniadze na pobyt, albo przynajmniej wyjasnic za co bedzie sie zyc podczas pobytu w USA nie spotkalem sie z tym, zeby bylo to prawnie jakos okreslone, ale jak ktos jedzie z $50 w portfelu i nie potrafi wyjasnic za co bedzie zyl, to moze miec problem (oczywiscie jesli urzednik w ogole zapyta o ilosc pieniedzy)
sly6 Napisano 4 Lutego 2010 Zgłoś Napisano 4 Lutego 2010 mozesz sobie takie cos wydrukowac ale na wzor i tyle
hansbach Napisano 11 Lutego 2010 Autor Zgłoś Napisano 11 Lutego 2010 Jestem juz po rozmowie z urzednikiem, a raczej dwoma urzednikami. Najwidoczniej nie wzbudzilem zaufania dlatego zostalem odeslany do dodatkowej kontroli. Tam rowniez nie bylo lekko. Dzieki Bogu po dluzszym zastanowieniu Pan oddal mi paszport z data 9 August. Dodam, ze bylem jedyna taka osoba z mojego lotu.
Rademedes Napisano 12 Lutego 2010 Zgłoś Napisano 12 Lutego 2010 moze opowiesz jak przebiegala ta rozmowa o co Cie pytali, moze sie przydac wielu osobom z tego forum Udanego pobytu!
Bloosik Napisano 12 Lutego 2010 Zgłoś Napisano 12 Lutego 2010 Mam pytanie.. W przypadku gdy lecę do USA z rodziną (wraz ze mną to 4 osoby), do urzędnika imigracyjnego możemy podejść razem?? Jak to tam wygląda...? I czy w przypadku osób niepełnosprawnych (na wózku), nie będzie tam żadnych problemów m.in. z dojazdem wszędzie czyt. sprawnym poruszaniem się? Dodam, że mowa o lotnisku Newark A i jeszcze jedno... lot mam w marcu, będzie to sobota, jak zazwyczaj wygląda wysiadka na tamtejszym lotnisku z samolotu? Przez tzw. rękaw...? Dzięki z gory za odp..
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.