danik Napisano 11 Marca 2010 Zgłoś Napisano 11 Marca 2010 tak sly, wiem, ale zakładam, że zgoda rodziców to tylko formalność
ROBMAR Napisano 8 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2012 Witam, Jestem początkującym na tym Forum, więc proszę o wyrozumiałość. Mam zamiar się ubiegać o wizę, aby pojechać do dziewczyny, którą poznałem tego lata w trakcie tegorocznej wycieczki do Grecji. Ona ma podwójne obywatelstwo amerykańskie i polskie. Przepraszam, za moje pytanie, może je już ktoś zadał, ale czy przy wypełnianiu wniosku podać, że jadę do dziewczyny, czy też może określić ogólnie "do znajomych poznanych na wczasach". Będę wdzięczny za wszelką odpowiedź lub wskazanie miejsca gdzie jej szukac. Pozdrawiam
Paulina_89 Napisano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2012 Brawo przyszły maturzysto. No co? Przynajmniej do matury nie musi niczego czytac Autorze tematu, a oplaca sie jechac na 3-7 dni? Juz lepiej jak jedziesz na turystycznej to zostan sobie tam co najmniej te 7 P.S. czasem trzeba cos przeczytac kilka razy od poczatku do konca zeby zrozumiec nie wszedzie ludzie beda Ci tlumaczyc "na chlopski rozum"
Joanna30 Napisano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2012 Autorze tematu, a oplaca sie jechac na 3-7 dni? Juz lepiej jak jedziesz na turystycznej to zostan sobie tam co najmniej te 7 OP założył ten wątek 2 lata temu. Myślę, że pojechał już i wrócił ROBMAR - a na ile chcesz jechać? Możesz podać, co tylko chcesz, byleby nie wyszło, że zamierzasz tam emigrować.
ROBMAR Napisano 9 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2012 JOANNA: Chcę jechać maksymalnie na 2 tyg. I jak dadzą w pracy to chciałbym zaliczyć w roku z 2 lub 3 takie wyjazdy. Dziewczyna ma bowiem rodzinę w Polsce i co wakacje jest tutaj. Obawiam się troszkę pisać, że do dziewczyny bo od razy konsul pomyśli, że chce wyemigrować. Mam dobrą pracę na czas nieokreslony, ale jak czytałem na forum to praca nie jest hamulcem to pozostania w Polsce. Może opcja "znajomi"...nie wiem co o tym myśleć
Paulina_89 Napisano 10 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2012 OP założył ten wątek 2 lata temu. Myślę, że pojechał już i wrócił Eh te daty, na ktore nie zwracam uwagi, choc teraz zaczne
sly6 Napisano 11 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2012 Mozesz pisac znajomi ale czasami wychodzi cos innego z zachowania i odpowiedzi To nie tak ze jak cos powiesz to jest ok pamietaj o tym Robmar...
Juchen Napisano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Napisano 14 Sierpnia 2012 Chcę jechać maksymalnie na 2 tyg. I jak dadzą w pracy to chciałbym zaliczyć w roku z 2 lub 3 takie wyjazdy. Dziewczyna ma bowiem rodzinę w Polsce i co wakacje jest tutaj. Obawiam się troszkę pisać, że do dziewczyny bo od razy konsul pomyśli, że chce wyemigrować. Mam dobrą pracę na czas nieokreslony, ale jak czytałem na forum to praca nie jest hamulcem to pozostania w Polsce. Może opcja "znajomi"...nie wiem co o tym myśleć ROBMAR, byłem w podobnej sytuacji, z tym, że moja dziewczyna nie ma rodziny w Polsce. Też miałem obawy "co sobie konsul pomyśli" ale opowiedziałem jak to było na prawdę i w rezultacie jutro lecę za ocean Moja rada: opisz swoją sytuację konsulowi i odpowiadaj konkretnie na pytania, bo od twojego podejścia do rozmowy wiele zależy.
ROBMAR Napisano 3 Września 2012 Zgłoś Napisano 3 Września 2012 Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Pomogliście mi bardzo.
black_hawk Napisano 13 Września 2012 Zgłoś Napisano 13 Września 2012 Witam, nie chcę zakładać nowego tematu, bo bez sensu. Czy ktoś mi może powiedzieć, czy jak chciałabym pojechać na 1-2 dni, generalnie tylko na lotnisko JFK, odebrać psa i najbliższym samolotem wrócić do Polski, to też muszę starać się o wizę? Albo czy są może jakieś wizy 1-dniowe, czy coś w tym rodzaju?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.