Dabrosia Napisano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Napisano 15 Kwietnia 2010 Witam forumowiczow Tydzien temu wzielam slub. Jestem w trakcie zbierania dokumentow AOS i Petition for Alien Relative. Pytanie moje jest czy dokumenty te trzeba wyslac razem czy moge to zrobic osobno. Czy do zmiany nazwiska na ID i SSN moge uzyc tylko marriage certifcate czy potzrebuje cos wiecej? W wniosku I-130 jest pytanie o obecnego pracodawce (wjechalam na wizie studenckiej mam SSN i na niego pracuje ale wize przesiedzialam) wiec nie wiem czy powinnam go podawac ( prace zaczelam w 2009 wiec podatek za ten rok mam rozliczony) z gory dziekuje za odpowiedzi dabrosia
sly6 Napisano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Napisano 15 Kwietnia 2010 a ten slub z obywatelem?jesli tak to taka praca jest przebaczana
Dabrosia Napisano 15 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Napisano 15 Kwietnia 2010 tak slub jest z obywatelem...
pelasia Napisano 16 Kwietnia 2010 Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2010 Nie masz sie czym przejmowac, pisz prawde, bo gdy sklamiesz i sie dowiedza to dopiero bedzie. Oni maja tysiace osob kazdego dnia, ktore sa w podobnej sytuacji do twojej , sa juz przyzwyczajeni. SSN dostaje sie raz na cale zycie, wiec nie masz co kombinowac, pisz wszystko zgodnie z prawda a bedzie dobrze. Powodzenia:)
Dabrosia Napisano 17 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2010 dziekuje za slowa otuchy Wiem ze SSN jest na cale zycie tylko ja po slubie przyjelam nazwisko po mezu i myslalam o zmianie jego na SSN to mialam na mysli...
gocharynka Napisano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2010 Jeszcze nie teraz jak bedziesz miala GC albo DL to wtedy bedziesz mogla pojsc do biura SSN i wymienic na nowe nazwisko
Dabrosia Napisano 17 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2010 DL juz mam od 6 lat... wjechalam na wizie J-1 wiec zdazylam jeszcze zrobic SSN i DL (wtedy to wszystko wygladalo latwiej) CZy mam rozumiec ze jesli mam DL to z certyfikatem malzenstwa moge isc zmienic nazwisko a nastepnie zmienic na SSN?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.