jolisia2 Napisano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2010 Mojej przyjaciółce odmówili wydania wizy,ona ma stałą prace co niestety nie przekonało Konsula i odmówił jej wydania wizy.Ona chce wylecieć na ślub mojej siostry i wrócić zaraz do domu.Kiedy znów można starać sie ponownie o wize?I co teraz ma powiedzieć na rozmowie przyjaciółka zeby przekonac konsula.
Rademedes Napisano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2010 moze chocby w tym tygodniu udac sie po wize, nie ma zlotego srodka, moze tym razem dostanie moze nie, jesli jej bardzo zalezy, to przede wszystkim powinna pojsc raz jeszcze i usmiechac sie szeroko, to lepsze niz jakis wymyslny dokument, zaproszenie itp.
sly6 Napisano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Napisano 17 Kwietnia 2010 widze ze Ty jak i Twoi rodzice dostali wize wiec nie zle az tak zle teraz z wizami a ze Twojej znajomej wizy nie dali to tak czasami bywa... trzeba isc znowu na rozmowe ..moze popadnie na kogos innego ,co jest wazne ze nie ma nic napisane ze oklamala Konsula i bylo wszystko ok z wnioskiem..
anetka1965 Napisano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2010 Tak, niestety nie ma żadnych reguł...Ja dostałam zaproszenie od kogoś ze Stanów, wizy nie otrzymałam, ale teraz ta osoba mi nie wierzy, że w ogóle pojechałam po wizę!!! Nic nie mam wbite w paszporcie, jak mam udowodnić, że byłam w ambasadzie??? Może wiecie, czy każdemu przy odmowie wizy zawsze coś jest wpisane lub wbite do paszportu? Bardzo proszę, napiszcie, jeśli wiecie:)
mathew75 Napisano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2010 Nic nie mam wbite w paszporcie, jak mam udowodnić, że byłam w ambasadzie??? Dostałaś kwit z powodem odmowy?
Joanna30 Napisano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2010 To chyba wyjątek, kiedy ma się coś napisane na jakimś kwitku. Po prostu dostaje się paszport do ręki ze stwierdzeniem konsula, że się ktoś nie kwalifikuje do otrzymania wizy.
mathew75 Napisano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2010 Nie dają już nawet tych druków przy odmowie ? Jak ja się starałem, to pod lewą ręką miał druki odmów a pod prawą naklejki dhl. W przypadku odmowy, zakreślał punkt który cię dyskwalifikuje i oddawał z paszportem. No i mówił że mu "psikro"
sly6 Napisano 8 Grudnia 2010 Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2010 anetka to mozna bardzo latwo sprawdzic czy dana osoba sie starala o wize i jej nie dostala,nalezy napisac e-mial w tej sprawie,podac czyjes dane jak i swoje http://polish.poland.usembassy.gov/visas/c....html#odwolanie
anetka1965 Napisano 1 Stycznia 2011 Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2011 Dziękuję za odpowiedz. Tak też myślałam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.