Mario32 Napisano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Witam, po dziewięciu latach oczekawania w kolejce przyszly mi pierwsze dokumenty do wypelnienia.W zwiazku z powyzszym mam kilka pytan. Glowny sponsor (moj ojciec ) ktory 9 lat temu zlozyl na mnie i moja rodzine petycje, w tamtym czasie byl w dobrej sytuacji finansowej, mial dobrze platna prace i byl zdrowy. Cztery lata pozniej ciezko zachorowal i podupadl na zdrowiu. Na dzien dzisiejszy nie ma odpowiednich dochodow, a jego malzonka nie chce byc dodatkowym sponsorem. Co zrobic w takiej sytuacji, czy jest jakas szansza na otrzymanie pobytu stalego, czy od razu sobie odpuscic ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Niech Ojciec szuka dodatkowego sponsora ,moze to byc ktos z bliskich jemu lub tez ktos tzw ulicy z odpowiednimy dochodami oraz ze podpisze papiery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jim Beam Napisano 17 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Tak jak sly6 pisze, twoim wspolsponsorem moze byc kazdy, kto ma odpowiednie dochody i wykaze chec wziecia na siebie wspolodpowiedzialnosci za ciebie. powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario32 Napisano 18 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 a czy mogę pominąć głównego sponsora i poszukać sobie kogoś innego, moje relacje z ojcem uległy oziębieniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Nie mozesz tego pominac ... On musi byc poniewaz tak jest w prawie ze Ojciec-Matka sklada papiery i dalej podpisuje papiery ,jesli tego nie zrobi lub tez nie bedzie miec wspolsponsora to nie masz szans na wize na pobyt staly wiec albo sie dogadasz z Ojcem albo .... wtedy bedziesz musial czekac na loterie wizowa,slub z oibywatelka lub tez rezydentka USA ale wtedy czeka sie dluzej na GC... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario32 Napisano 18 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Ile musi wykazac sponsor dochodow, moja rodzina liczy trzy osoby dwoje doroslych i dziecko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 chodzi Ci o sponsora glownego czy tez wspolsponsora ? http://travel.state.gov/visa/laws/telegram...grams_4437.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario32 Napisano 18 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Chodzi mi o sponsora głównego jak i o wspolsponsora. Jak się czyta tą tabele, sponsor główny plus 3 osoby które bedzie sponsorował musi miec minimalny roczny dochód 22,050 USD? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 tak wychodzi ale jesli chodzi o wspolsponsora to jego dochod musi byc 125 % wiekszy niz podaje tabela... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
david7211 Napisano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 tak wychodzi ale jesli chodzi o wspolsponsora to jego dochod musi byc 125 % wiekszy niz podaje tabela... musi być o 125% większy czy też musi stanowić 125% tego co jest w tabeli ??? - jest to ogromna róznica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.