karolka23 Posted May 5, 2010 Report Share Posted May 5, 2010 Mam 25 lat,jestem w usa od 4 lat nielegalnie,czy w takim przypadku moj ojciec obywatel moze mnie sponsorowac ?Wyczytalam,ze bedac dzieckiem obywatela ponizej 21 lat jest mozliwosc,ale czy nie robi to przeszkod w moim wieku i to ,ze jestem tutaj bez waznego statusu??dziekuje za odpowiedz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joanna30 Posted May 5, 2010 Report Share Posted May 5, 2010 Z tego, co się orientuję po kilkuletniej lekturze tego forum, to Twój ojciec mógłby Cię sponsorować, gdybyś była w Polsce. Co do wieku to nie jestem pewna. W przypadku nielegalnego przebywania w USA jedyną możliwością na zalegalizowanie swojego statusu jest małżeństwo z obywatelem. Jeśli się mylę, to ktoś na pewno mnie poprawi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted May 5, 2010 Report Share Posted May 5, 2010 Mozna takie cos zrobic z terenu Polski ale,,,ale wtedy taka osoba ktora jest nielegalnie w USA 4 lata ma zakaz wjazdu na teren USA przez okres 10 lat.obojetnie czy by leciala jako turystka czy tez na pobyt staly..bo takie cos jak nielegalne dziecko w wieku powyzej 21 lat nie przejdzie i nawet nie ma po co skladac papierow . ' nie radze tez nic klamac bo to sie moze skonczyc takim czyms jak tutaj: http://www.usa.info.pl/board/Prawnik-Do-Wa...ocy-t13844.html tak wiec pozostaje albo amnestia,zyc jak sie zyje dalej lub tez slub z obywatelem USA a jak wrocisz do Polski to bez waiver masz zakaz wjazdu na 10 lat... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewa k Posted May 8, 2010 Report Share Posted May 8, 2010 Witam a jak wyglada sprawa ,jezeli dziecko jest niepelnoletnie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.