lu2000 Napisano 11 Maja 2010 Zgłoś Napisano 11 Maja 2010 Mam GC od dwoch lat czy jesli teraz wezme slub z obywatelem to moge skladac podanie na obywatela za rok? (czyli po 3 latach) Czy normalnie po 5 latach?
sly6 Napisano 11 Maja 2010 Zgłoś Napisano 11 Maja 2010 tutaj cos o tym pisza: http://www.prawoimigracyjneusa.com/obywatelstwo.htm i teraz trzeba to sprawdzic na stronach rzadowych jak kto jest z tym...
lu2000 Napisano 11 Maja 2010 Autor Zgłoś Napisano 11 Maja 2010 nie wiem czy moge ufac tej stronie...znalazlam conajmniej dwie informacje "przeterminowane" np to ze mozna skladac wniosek o obywatelstwo na 3 mies przed uplywem 5 lat - teraz juz nie mozna. Albo wysokosc oplat za obywatelswto - na stronie podane jest 320$ - obecnie jest to kwota 675$ a do roku 2007 bylo 405$ .
sly6 Napisano 11 Maja 2010 Zgłoś Napisano 11 Maja 2010 oplaty ok i pewne przepisy tez zmienily i dlatego tez napisalem aby to zweryfikowac ze strona rzadowa jak wejdziesz na strone urzedu to zobaczysz jak sie maja sprawy i kto moze szybko dostac obywatelstwo USA i jakie sa zasady chyba ze tutaj ktos cos innego napisze ,moze cos doda Karina jak bedzie miec czas ...
KW Napisano 14 Maja 2010 Zgłoś Napisano 14 Maja 2010 Mam GC od dwoch lat czy jesli teraz wezme slub z obywatelem to moge skladac podanie na obywatela za rok? (czyli po 3 latach) Czy normalnie po 5 latach? poczytaj "guide to naturalization" http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/men...000b92ca60aRCRD w skrócie musisz miec spełnione wszystkie ponizsze: (ze str 17) Are currently married to and living with a U.S. citizen; and Have been married to and living with that same U.S. citizen for the past 3 years; and Your spouse has been a U.S. citizen for the past 3 years. czyli mozesz po trzech latach od slubu
lu2000 Napisano 15 Maja 2010 Autor Zgłoś Napisano 15 Maja 2010 Dziekuje o to mi chodzilo to oznacza ze niewazne czy wezme teraz slub czy nie, o obywatelstwo bede mogla sie starac i tak dopiero za 3 lata czyli od uzyskania GC i tak musi minac 5 lat. A slub niczego nie przyspieszy Szkoda
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.