Jump to content

Gc Od 2 Lat A Slub Z Obywatelem

Recommended Posts

nie wiem czy moge ufac tej stronie...znalazlam conajmniej dwie informacje "przeterminowane" np to ze mozna skladac wniosek o obywatelstwo na 3 mies przed uplywem 5 lat - teraz juz nie mozna.

Albo wysokosc oplat za obywatelswto - na stronie podane jest 320$ - obecnie jest to kwota 675$ a do roku 2007 bylo 405$ .

oplaty ok i pewne przepisy tez zmienily i dlatego tez napisalem aby to zweryfikowac ze strona rzadowa

jak wejdziesz na strone urzedu to zobaczysz jak sie maja sprawy i kto moze szybko dostac obywatelstwo USA i jakie sa zasady

chyba ze tutaj ktos cos innego napisze ,moze cos doda Karina jak bedzie miec czas ...

Mam GC od dwoch lat czy jesli teraz wezme slub z obywatelem to moge skladac podanie na obywatela za rok? (czyli po 3 latach) Czy normalnie po 5 latach?

poczytaj "guide to naturalization" http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/men...000b92ca60aRCRD

w skrócie musisz miec spełnione wszystkie ponizsze: (ze str 17)

Are currently married to and living with a U.S. citizen;

and

Have been married to and living with that same U.S.

citizen for the past 3 years;

and

Your spouse has been a U.S. citizen for the past 3 years.

czyli mozesz po trzech latach od slubu

Dziekuje o to mi chodzilo ;)

to oznacza ze niewazne czy wezme teraz slub czy nie, o obywatelstwo bede mogla sie starac i tak dopiero za 3 lata czyli od uzyskania GC i tak musi minac 5 lat. A slub niczego nie przyspieszy :)

Szkoda ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...