_Lancelot_ Napisano 2 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2012 Witam Szanownych Forumowiczów. Walczę z wnioskiem wizowym i dotarłem do pytania 'Have you attended any educational institutions at a secondary level or above?' Skończyłem studia w 2002 roku i nie wiem czy po zaznaczeniu odpowiedzi 'Yes' wpisać tylko dane uczelni czy liceum też? Dzięki z góry za podpowiedź.
Kacperro Napisano 3 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 3 Listopada 2012 Witam! Na początku chcę się przywitać, gdyż to mój pierwszy post tutaj. Jestem studentem. Mam pytanie odnośnie pracy. Czy w formularzu muszę umieścić pracę, którą wykonywałem w tym roku w Niemczech w czasie wakacji? I jeśli dostaję stypendium z uczelni to mam je wpisać jako źródło dochodów czy nie? Pozdrawiam
sly6 Napisano 3 Listopada 2012 Autor Zgłoś Napisano 3 Listopada 2012 roznie to bywa z ta praca,czasami sie nie pisze bo...ale zrobisz jak uwazasz co do stypendium to bedziesz musial wyjasnic na rozmowie co i jak..a najwazniejsze to do kogo lecisz,czy masz kogos tam nielegalnie itd
Kacperro Napisano 3 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 3 Listopada 2012 Aha, czyli teoretycznie bezpieczniej napisać tylko stypendium? Czy znowu nie wpisywać nic i dopiero potem na rozmowie o niem wspomnieć? A lecę do wujka, który już od wielu lat jest legalnie w Stanach. P.S. Praca w Niemczech była legalna.
_Lancelot_ Napisano 6 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 6 Listopada 2012 sly6 serdeczne dzięki za odpowiedź. Wiosek złożony, opłacony i w czwartek rozmowa w Warszawie
Kacperro Napisano 7 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 7 Listopada 2012 A ja mam jeszcze jedno (może głupie) pytanie. Jeśli zaznaczam, że wujek funduje mi bilet to potem np. przy wjeździe do USA muszę jakoś udowodnić, że to on rzeczywiście był? (pokazać numer konta z którego robiony był przelew za bilet)
andyopole Napisano 8 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 8 Listopada 2012 no bez przesady, moga poprosic o nr telefonu do wujka i go zapytac. Raz tak mialem, w 1994 r.
sly6 Napisano 8 Listopada 2012 Autor Zgłoś Napisano 8 Listopada 2012 nikt nikogo o takie cos nie poprosi
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.