sly6 Napisano 29 Listopada 2012 Autor Zgłoś Napisano 29 Listopada 2012 mozesz to zrobic przez strone www ,umowic sie na rozmowe I tak jest jak pisze
gosiek Napisano 29 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 29 Listopada 2012 uff bo naczytałam sie że ludzie narzekaja na drogą rozmowe tel i się zastanawiałąm czy będzie potrzebna dziękuję za ekspresową odpowiedź
Joanna30 Napisano 29 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 29 Listopada 2012 To idź tam, gdzie się naczytałaś, jak ludzie narzekają na drogą rozmowę telefoniczną i naprostuj ich, że to nie prawda 15. sierpnia zmienił się system usług i koszt rozmowy to koszt według stawki operatora, z jakiego korzystasz.
gosiek Napisano 30 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 30 Listopada 2012 a ja mam jeszcze jedno pytanie jak umówić się na rozmowę z konsulem razem z mężem? dodam tylko, że jak wypisywałam DS-160 to wypisywałam każde oddzielnie i każde oddzielnie wysłałam jestem teraz na https://cgifederal.secure.force.com
pije_duzo_kawy Napisano 10 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2012 cześć, mam pytanie, czy zawsze jest potrzebne zdjęcie wydrukowane? Czy jeśli poprawnie dodam elektroniczne to na spotkanie nie musze przynosić dodatkowo?
haneczka019 Napisano 10 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2012 Zdjęcie "wydrukowane" potrzebne jest tylko wtedy, kiedy pracownicy Konsulatu lub Ambasady stwierdzą, że zdjęcie załączone do wniosku online nie jest przyjmowane u nich przez system i powiedzą ci o tym. Moim zdaniem nie ma sensu wywoływać specjalnie zdjęcia tylko po to, żeby zabrać je ze sobą. No chyba, że ktoś ma już wywołane to nic nie stoi na przeszkodzie, żeby je schować do kieszeni, wiele miejsca nie zajmie . Jeśli ktoś nie ma w wersji papierowej lub ma to samo co we wniosku, a na miejscu stwierdzą, że zdjęcie z jakiegoś powodu jest złe np. słabo widoczne jedno ucho, to i tak zdjęcie trzeba będzie powtórzyć. Z tym, że nie ma z tym problemu. W Krakowie robi się to na wprost Konsulatu, w Warszawie też przy Ambasadzie jest fotograf. Trwa to kilka minut. Podchodzi się potem z takim zdjęciem bez kolejki i po sprawie. Edit: Jeszcze może komuś się przyda informacja. W Krakowie u fotografa przy Konsulacie koszt takich zdjęć wynosi 30 zł (cena była aktualna pod koniec listopada tego roku ), a w Warszawie, ktoś tu pisał na forum, że płacił 50 zł.
pije_duzo_kawy Napisano 10 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2012 dzięki za odpowiedź, mam jeszcze jedno pytanie, czy musze mieć poprzedni paszport, który skończył ważność 5 lat temu? Nie mam tam wizy USA.
Joanna30 Napisano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2012 A po co Ci nieważny dokument? Potrzebny Ci ważny paszport, żeby mieli gdzie wkleić Ci wize.
pije_duzo_kawy Napisano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2012 gdzieś na stronie jest napisane żeby przynieść poprzedni paszport
Joanna30 Napisano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2012 Na jakiej stronie? Znajdź przepis i wklej, proszę.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.