montek Napisano 7 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2010 nasunelo mi sie jeszcze jedno pytanko a nowego tematu tworzyc chyba nie potrzeba: czy majac tylko karte pozwolenia o prace moge zdawac egzamin na prawko? czy musi byc ssn w reku czy wystarczy dokument potwierdzajacy, ze czekam na ssn? podobnie z praca. czy mimo wszystko moge juz ubiegac sie o prace i ssn doniesc pozniej? chodzi mi o to jak jest w praktyce pozdrawiam
sly6 Napisano 7 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2010 praktyka jest rozna ,zalezy od urzedu i urzednikow ktorzy tam pracuja i teraz jak masz duzoo czasu to pochodzisz troche po urzedach i sam zobaczysz jak bedzie . do tego zobacz strone danego urzedu gdzie sie wyrabia prawa jazdy co do pracy to tez zalezy od pracodawcy juz konkretnego bo czasami tak zatrudniaja i potem przynosisz numer a czasami mowia nawet Ci prywatni ze jak bedziesz miec w reku to wtedy..Bo jest cos takiego e-verify i nie ktore osoby musza przez to przejsc a jak nie masz numeru to jak przejdziesz?
wow Napisano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2010 ...czy trzeba SSN card nosic przy sobie wraz z GC, czy wystarczy jak bedzie sie mialo jedynie GC lub np.: samo prawo jazdy?
sly6 Napisano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2010 tego numeru nie powinnas nosic ze soba a jedynie zapamietac lub tez jak bedziesz isc do banku, do pracy wtedy to wziasc
montek Napisano 23 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2010 tak dla informacji: czekalem 3 dni na numer ssn . w srode bylem zlozyc forme ss-5 a w poniedzialek nastepnego tygodnia karta juz byla w skrzynce pocztowej
lukaszekkk Napisano 23 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2010 Wiem, ze tydzień temu wysłali mi numer SSN. Ile trzeba czekać,żeby otrzymać numer? ( tzw chodzi mi ile czasu trwa dostarczenie takiego listu z urzedu ) Ile dać czasu poczcie ?
montek Napisano 24 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2010 mi wyslali to jako presorted first class i z tego co wyczytalem dostarczenie zajmuje 1-3 dni :/
sly6 Napisano 24 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2010 lukaszek poczytaj posty jak kto bylo z greczynka i jej numerem http://www.usa.info.pl/board/index.php?act...sult_type=posts
pelasia Napisano 24 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2010 nasunelo mi sie jeszcze jedno pytanko a nowego tematu tworzyc chyba nie potrzeba:czy majac tylko karte pozwolenia o prace moge zdawac egzamin na prawko? czy musi byc ssn w reku czy wystarczy dokument potwierdzajacy, ze czekam na ssn? podobnie z praca. czy mimo wszystko moge juz ubiegac sie o prace i ssn doniesc pozniej? chodzi mi o to jak jest w praktyce pozdrawiam Ja jak sobie wyrabialam moje prawko, to wymagali ssn. Przez to ze mialam zmiane nazwiska po slubie, DMV wymagalo najpierw zmine danych w SS office zanim mogli cos zrobic. Poinformowali mnie, ze ich systemy sa polaczone i jesli DMV dane nie zgadzaja sie z danymi SS, trzeba wszystko najpierw wyprostowac zanim moga mi wydac prawko. Musialam pojechac zmienic dane na SSN odczekac 24h i dopiero wrocic do DMV. Moje dane sie wtedy pokrywaly i prawko juz jest Wszystko zalezy od stanu i dzialajacego w nim prawa. aaaaa nowa SS karta przyszla poczta po tygodniu, no ale zmina nazwiska to nie to samo co wyrabianie w pelni nowej SS karty.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.