donata771 Napisano 17 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2010 Moja Mama jest moim przyszlym sponsorem w kategorii F1-niezamezna corka obywatelki powyzej 21 lat.Jestem w Polsce. W 2005 roku zlozyla petycje na mnie i jestesmy na etapie AOS. W dniu skladania papierow wraz ze mna byla dopisana moja corka(obecnie 10 latka) 3 lata temu dopisany zostal moj syn ktory wtedy sie urodzil. Papiery zostaly na niego przeslane i dopisane osobiscie przy mojej Mamie. Moja Mama dostala 2 tygodnie temu DS 3032 i inne papiery gdzie nie ma wzmianki o moim synu a corka moja jest. Teraz takie moje pytanie-czy to bylo przeoczenie urzednika?jak myslicie???czy jesli bedzie teraz dopisany w tym AOS i zostanie zaplacone na niego takze 400$ bedzie pozniej ok? Chociaz wedlug mnie po wielkich przemysleniach to jest tak,ze moja Mama nie moze sponsorowac wnukow przeciez.....wiec glupieje bo oplate trzeba zrobic a nie wiemy ile.... Jestem ja sama jako corka,oraz 2 moich dzieci....czy powinna zaplacic 1200$ czy tez tylko na mnie a moim zadaniem bedzie zlozenie na moje dzieciaczki petycji gdy otrzymam zielona karte? Pozdrawiam
sly6 Napisano 17 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2010 Musisz to uregolowac z tymi papierami,,moglo byc tak ze cos zostalo zagubione i wyszlo jak wyszlo teraz a teraz cos z zycia wziete,jak wiadomo bracia i siostry moga sponsorowac swoje rodzenstwo no i pewna rodzina z dziecmi czekala dobrych pare lat na wizy na pobyt staly i cala rodzina dostala takie wizy-wliczajac to dzieci niepelnoletnie a przeciez Ciotka,Wujek nie moze sposnosrowac prawda?no ale jak mozna wziasc ze soba doroslych bez dzieci pisze tutaj o dzieciach niepelnoletnich wraz z rodzicami
greg1031 Napisano 17 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2010 Jak byłem w ambasadzie na rozmowie, to się pytali czy mam dzieci, bo one też by podlegały pod proces imigracyjny "za automatu". Nie wiem jak to jest formalnie...
sly6 Napisano 17 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2010 jak sa dopisane dzieci i nawet maja do 21 lat to dostana wizy...cos jest w prawie ze jak dziecko ma prawie 21 lat i na rozmowie ma juz ponad 21 lat to moze wize otrzymac ,,mozna o tym poczytac w postach Kariny jak kto jest bo to sprawa jest na glowe prawnika ale w tym przypadku tych 21-latkow
donata771 Napisano 18 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2010 Dzieki Wam bardzo Pisalam juz do Mamy by wpisala obydwoje moje dzieci,zaplacila za nasza trojke a ja takze w DS 230 wpisze dzieci ze mna lecace.
donata771 Napisano 15 Lipca 2010 Autor Zgłoś Napisano 15 Lipca 2010 Witam ponownie Mam kolejne pytania do Was poniewaz sama nie wiem co mam robic. Jak pisalam wyzej moja Mama dostala do zaplaty za mnie i za jedno z 2 moich dzieci-800$ Dzis dostala powiadomienie o zaplacie za moje drugie dziecko 404$-oplata dzis zrobiona Wczesniej gdy byly dostepne coversheety pobralismy je-jest kod kreskowy i info,ze dotyczy mnie i jednego dziecka Dokumenty mam prawie skompletowane(brak jeszcze zaswiadczenia o niekaralnosci) Moim problemem jest to czy jak juz dostane zaswiadczenie o niekaralnosci z Warszawy czy moge takie komplety wysylac czy czekac na nowe coversheety(przeciez chodzi o sam kod kreskowy)(czy sie myle i musza byc wszystkie osoby wyszczegolnione?)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.