lucyjka8 Posted September 10, 2010 Report Share Posted September 10, 2010 Czy ktos z was, dobrzy ludzi:), wie jakie firmy zajmujace sie ewalucja dyplomow spoza ganic US sa najbardziej akceptowane i szanowane przez USCIS? Ewaluacja potrzebna mi jest do sprawy sponsorowania pracowniczego...slyszlam ze WES jest jedna z najlepszych jednak nic nie wiem jak sytuluje siena #1 w rankingu USCIS??? Stokrotne dzieki za pomoc... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kara_kc Posted September 10, 2010 Report Share Posted September 10, 2010 ja robilam przez ece.org do szkoly course-by-course. jestem bardzo zadowolona. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karina Posted September 10, 2010 Report Share Posted September 10, 2010 ja zawsze robie przez WES - jestem tez bardzo zadowolona i nigdy nie mialam problemow z immigration (a warto wiedziec, ze USCIS czesto podwaza ewaluacje robione przez rozne organizacje). Ja zawsze radze ludziom zeby robili w WES, bo wiem, ze nie bede miala RFE z powodu dyplomu, a WES jest w miare tani i robia wszystko sprawnie, szybko i dobrze. Ale jest wiecej organizacji - trzeba poszukac, sprawdzic itd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gocharynka Posted September 10, 2010 Report Share Posted September 10, 2010 http://www.usa.info.pl/board/index.php?sho...c=16972&hl= Masz opisane co wymaga i jak sie robi jezeli tlumaczyc bedzie WES Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolwent Posted April 29, 2011 Report Share Posted April 29, 2011 Witam wszystkich, mysle o zamowieniu ewaluacji mojego dyplomu magisterskiego z lat 80-tych uzyskanego po 4 latach studiow. Mysle, ze moj 4-letni tryb byl intensywny , lecz nie mam pojecia o jaka calkowita ilosc godzin zajec chodzi w przypadku studiow 5- letnich lub 3 lata licencjatu plus 2 lata magisterskie. Czy ktos moglby podac mi taka informacje abym mogla porownac moj program z innyni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jackie Posted April 29, 2011 Report Share Posted April 29, 2011 Będzie trudno. Dlatego że tzw. credit hours są liczone inaczej w przypadku wykładów, a inaczej w przypadku zajęć praktycznych (o ile takowe były). WES robi niezłe zamieszanie - może być tak że uznają że masz masters po 4 latach studiów, a czasem uznać że masz tylko bachelors. Są też różne wymagania dla poszczególnych kierunków. Wpisz w Google "credit hours required masters degree" i sprawdź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolwent Posted April 30, 2011 Report Share Posted April 30, 2011 Dzieki Jackie, czy mozesz blizej wyjasnic ,podac jakis przyklad, czy godziny dotyczace ,pracy magisterskiej /seminarium magisterskie/ maja jakies szczegolne znaczenie? Znalazlam na google jakies rtozwazania na temat pracy dyplomowej + obrony versus bez obrony w swietle uznawania masters Link to comment Share on other sites More sharing options...
kara_kc Posted April 30, 2011 Report Share Posted April 30, 2011 Dzieki Jackie, czy mozesz blizej wyjasnic ,podac jakis przyklad, czy godziny dotyczace ,pracy magisterskiej /seminarium magisterskie/ maja jakies szczegolne znaczenie? Znalazlam na google jakies rtozwazania na temat pracy dyplomowej + obrony versus bez obrony w swietle uznawania masters mi seminaria mgr i laboratoria mgr normalnie przleiczyli na kredytogodziny (wg. tych samych zasad co inne przedmioty). np na moim suplemencie na laboratoria mgr mialam starsznie duzo godzin i mi chyba z 7 kredytow za to przyznali. robilam ewaluacje w ece Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.