stook Napisano 26 Października 2010 Zgłoś Napisano 26 Października 2010 Ja miałem Cingualr (AT&T) i płaciłem za odebrane smsy i rozmowy. Chyba, że ktoś dzownił z mojej strefy numeracyjnej to wtedy jakoś inaczej to była. W USA nie ma międzyoperatorskich stawek MTR jak to jest w Polsce, koszty są rozkładane na dzwoniącego i odbierającego. Oczywiście w niektórych planach taryfowych u niektórych operatorów będą jakieś wyłączenia w lepszych ofertach.
c4r0 Napisano 27 Października 2010 Zgłoś Napisano 27 Października 2010 Ja mam obecnie najtańszą opcję prepaid z AT&T i stawki to $.25 za minutę w USA, chyba z $10 za minutę do Polski, $.20 za SMS w USA i coś koło $1 za SMS do Polski. Za odebrane, zarówno SMS jak i połączenia jest dokładnie taka sama opłata. Z tym jest różnie, w moim przypadku to najgorsza możliwość, ale jak się wykupi odpowiedni abonament to można mieć wszystko za friko w cenie abonamentu. Abonament na takich warunkach to koszt rzędu $75/miesiąc.
DorotaN Napisano 27 Października 2010 Autor Zgłoś Napisano 27 Października 2010 A czy w takim razie operator AT&T pobiera opłaty także za otrzymanie sms-a z bramki/strony internetowej?
kara_kc Napisano 27 Października 2010 Zgłoś Napisano 27 Października 2010 A czy w takim razie operator AT&T pobiera opłaty także za otrzymanie sms-a z bramki/strony internetowej? a to sa bramki sms dla AT&T??? jest jedna zasada - AT&T nalicza oplaty za wszystko nawet za to ze przedluzasz z nimi umowe (jak dla mnie to jakis absurd!). nie sadze zeby odrozniali czy sms przychodzi z innego telefonu czy bramki. sms to sms i trza placic. co najgorsze nawet jak sobie czlowiek juz wykupi te nielimitowane sms to i tak za miedzynarodowe trzeba placic!
kara_kc Napisano 27 Października 2010 Zgłoś Napisano 27 Października 2010 Ja mam obecnie najtańszą opcję prepaid z AT&T i stawki to $.25 za minutę w USA, chyba z $10 za minutę do Polski, $.20 za SMS w USA i coś koło $1 za SMS do Polski. Za odebrane, zarówno SMS jak i połączenia jest dokładnie taka sama opłata. Z tym jest różnie, w moim przypadku to najgorsza możliwość, ale jak się wykupi odpowiedni abonament to można mieć wszystko za friko w cenie abonamentu. Abonament na takich warunkach to koszt rzędu $75/miesiąc. taaaa jasne. ja tym darmozjadom pona $100 na miesiac place i sms za friko nie mam. miedzynarodowe sms to dla nich zupelnie inna kategoria.
Joanna30 Napisano 27 Października 2010 Zgłoś Napisano 27 Października 2010 No to nieźle oni tam na Was zarabiają...
Jim Beam Napisano 27 Października 2010 Zgłoś Napisano 27 Października 2010 Dla pelnego obrazu proponuje porownac to ze srednimi stawkami godzinowymi amerykanskich pracownikow i potem komentowac.
Joanna30 Napisano 27 Października 2010 Zgłoś Napisano 27 Października 2010 W takim razie przepraszam, że odważyłam się skomentować narzekania innych.
Jim Beam Napisano 27 Października 2010 Zgłoś Napisano 27 Października 2010 Nie o to chodzi. Forum to miejsce na pomoc i dzielenie sie wiedza, ale rowniez na narzekania czy uwagi. Nie traktuj tego tak serio. Po prostu uwazam, ze porownanie zarobkow i cen daje pelniejszy obraz sytuacji.
c4r0 Napisano 28 Października 2010 Zgłoś Napisano 28 Października 2010 taaaa jasne. ja tym darmozjadom pona $100 na miesiac place i sms za friko nie mam. miedzynarodowe sms to dla nich zupelnie inna kategoria.Te $75/miesiąc to miałem na myśli ogólnie, a nie konkretnie w AT&T.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.