GregFrom Napisano 21 Października 2010 Zgłoś Napisano 21 Października 2010 Witam. Nazywam się Grzegorz, ukończyłem medycynę ze specjalizacją ginekologa. Wszystkie praktyki mam wypełnione, staż również. Zamierzam przeprowadzić się do USA, tylko nie wiem co z uznaniem moich studiow, egzaminami itd. Prosiłbym o pomoc, bardzo mi na tym zależy.
FUGAZI Napisano 22 Października 2010 Zgłoś Napisano 22 Października 2010 Dobrze, że napisałeś dużymi, tłustymi literami bo Twoja prośba o pomoc mogłaby zostać nie zauważona i Twoja kariera ginekologa spaliłaby na panewce. Powodzenia.
katlia Napisano 22 Października 2010 Zgłoś Napisano 22 Października 2010 Najpierw musisz sie dowiedziec na jakiej wizie mogl bys tu przyjechac. Co do pracy jako lekarz, to jest dosyc dlugi i, z tego co slysze, dosyc kosztowny proces: sa ewaluacje twoich studiow, egzaminy jezyka, egzaminy z medycyny i obowiazkowy roczny program rezydentury. Jest duzo w necie na ten temat. Mozesz zaczac tu: http://www.ama-assn.org/aps/physcred.html#foreign
sly6 Napisano 22 Października 2010 Zgłoś Napisano 22 Października 2010 a jak znajomosc jezyka ?a do tego specjalistycznego?
GregFrom Napisano 22 Października 2010 Autor Zgłoś Napisano 22 Października 2010 Z językiem jest bardzo dobrze. Uczyłem się od 8 roku życia i opanowałem go na poziomie zaawansowanym. Części gramatyczne, czasy, tok mówienia, pisanie mam opanowane na poziomie bardzo dobrym.
gal Napisano 22 Października 2010 Zgłoś Napisano 22 Października 2010 A co z terminologia medyczna w angielskim oczywiscie?
katlia Napisano 22 Października 2010 Zgłoś Napisano 22 Października 2010 slyszalam, ze to jest akurat najlatwiejsze do opanowania zwlaszcza dla kogos kto dobrze zna angielski. Greg, dla Ciebie najwieksze bariery beda wiza no i przerabianie tych wszystkich egzaminow, znalezienie rezydentury itp.
kisiel Napisano 23 Października 2010 Zgłoś Napisano 23 Października 2010 Znalazlam bardzo fajny artykul o nostryfikacji dyplomu lekarskiego z polski i znalezieniu rezydentury z Ogolnopolskiego Przegladu Medycznego. http://www.usmle.strona.pl/PI_2.html pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.