Skocz do zawartości

Popisana Wiza Przez Dziecko :(

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie, moje dziecko dzis zostalo same przez 5 minut , los tak chcial, ze paszport byl na stole poniewaz planuje wyjazd do Stanow w Styczniu, no i przychodze a na stronie z WIZĄ ladne 2 kwiatki zrobione dlugopisem !!! Czy w takim przypadku musze starac sie o nową wize? Czy takze musze wymienic paszport?

Napisano

Stab pisze ,że tylko wiza została zniszczona.Więc paszport będzie ważny ale niestety trzeba wybrać sie do konsulatu i tylko tam udzielą odpowiedzi czy z taką wizą zostaniesz wpuszczona/y do USA. Niestety chyba nie masz innego wyjścia.

Napisano

Jeśli to co jest na wizie (promesie?) jest czytelne, to wydaje mi się, że nie powinni się czepiać, chociaż nie spotkałem się wcześniej z taką sytuacją. Mam za to wizę trochę rozmazaną, i miałem też rozmazany I-94, bo niechcący pływałem w rzece z paszportem w kieszeni :) Nikt się tych mazajów nie czepiał (BTW na wycieczki do parków narodowych polecam pakować dokumenty w "zip-locki"). A co do tego dziecka, to na pewno bym mu dał ten paszport i zrobił mu z nim zdjęcie, jak pokazuje swoje dzieło sztuki ;) Niekoniecznie dla ambasady, bardziej do rodzinnego albumu.

Napisano

moj znajomy mial lekko popisana wize dlugopisem i musial isc po nowa, procedura wizowa tak naprawde zaczyna sie od poczatku, te same formularze i oplaty, nie ma czegos takiego jak "wymiana" naklejki

najbezpieczniej bedzie skontaktowac sie z ambasada/konsulatem i dowiedziec sie czy wiza jest jeszcze wazna, czesto problemem moze nie okazac sie sam wjazd do USA, ale moze byc problem z wydaniem karty pokladowej

Napisano
z WIZĄ ladne 2 kwiatki zrobione dlugopisem !!! Czy w takim przypadku musze starac sie o nową wize? Czy takze musze wymienic paszport?

"Na stronie z wizą" czy na samej wizie?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...