Skocz do zawartości

Quad Graphics 2011

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 196
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Wyjazd do drukarni QG przy własnym bilecie to 550PLN+895PLN+2235PLN(przy kursie dolara 3,00, w lutym prawdopodobnie będzie wyższy)=3680. Do tego doliczyć wizę, SEVIS no i bilet + środki na 'pierwszy tydzień'. Nie wiem, czy czegoś nie pominąłem, choć wydaje mi się, że to koniec kosztów.

Napisano

kolega wyzej dobrze pisze dokładnie wygląda to tak:

550zł - opłata rejestracyjna

895zł - I rata (opcja własny bilet)

745 $- II rata (kurs z 14 lutego 2011)

35 $ - opłata SEVIS (kurs z 14 lutego 2011)

40 $ - ubezpieczenie 5 mc ( kurs z 14 lutego 2011)

jeżeli jednak decydujesz sie na kupno biletu za pośrednictwem acp ceny troszeczkę się zmieniają a mianowicie I rata to 395 zł ale za to pózniej dochodzi 500zł zaliczki za bilet lotniczy no i pod koniec maja zostaje ustalona cena końcowa biletu lotniczego

Napisano

Dzięki panowie za podanie kosztów. Trzeba trochę zainwestować, ale o zwrot poniesionych kosztów chyba nie ma co się martwić pracując w Quadzie.

Dla zainteresowanych filmy z Quada, znalezione na YouTube.

Napisano
Dzięki panowie za podanie kosztów. Trzeba trochę zainwestować, ale o zwrot poniesionych kosztów chyba nie ma co się martwić pracując w Quadzie.

Raczej nie ma opcji, żeby wkład się nie zwrócił - no chyba, że uciekniesz w lipcu :(

Napisano

Koszty sie zwroca, ale w tym roku moze byc gorzej z nadgodzinami, bo Quad przejal World Color i kilka mniejszych drukarni i teraz nastepuje reorganizacja. Zamkneli juz kilka, badz kilkanascie drukarni i staraja sie rozdzielic naklad pracy pomiedzy pozostale drukarnie, wiec moze byc mniej pracy niz w latach ubieglych, bo jednak World Color bylo wieksza firma niz Quad i mialo wiecej drukarni.

Napisano

taka juz jest loteria z nadgodzinami w quadzie nikt ci ich nie zagwarantuje i czasami trzeba sobie radzić załatwiając nadgodziny w sąsiedzkich quadach

Napisano
Koszty sie zwroca, ale w tym roku moze byc gorzej z nadgodzinami, bo Quad przejal World Color i kilka mniejszych drukarni i teraz nastepuje reorganizacja. Zamkneli juz kilka, badz kilkanascie drukarni i staraja sie rozdzielic naklad pracy pomiedzy pozostale drukarnie, wiec moze byc mniej pracy niz w latach ubieglych, bo jednak World Color bylo wieksza firma niz Quad i mialo wiecej drukarni.

Czy to jest pewne, że będzie problem z nadgodzinami? Niezbyt rozumiem, jak to ma wyglądać - Quad zamyka drukarnie, które do tej pory wypełniały zamówienia. Na 'chłopski' rozum można wywnioskować, że pracy byłoby więcej, jeżeli miałyby być wypełnianie te same kontrakty, co były w Quadzie oraz osobno w przejętych drukarniach, których część została zamknięta. Nie wiem, jak to jest w USA, ale w Polsce, przy przejęciu zakładu przez inną firmę, umowy z kontrahentami zazwyczaj przechodzą na nowego właściciela - tam oczywiście może być inaczej, nie jestem zorientowany. Miło by było, gdyby ktoś mnie naprostował :(.

taka juz jest loteria z nadgodzinami w quadzie nikt ci ich nie zagwarantuje i czasami trzeba sobie radzić załatwiając nadgodziny w sąsiedzkich quadach

Dokładnie, w tamtym roku były wyjazdy na nadgodziny z Hartford do Sussex, West Allis, ale kolorowo nie było. Były osoby, które pracowały non stop i jakoś się zawsze wpychały. Jeżeli w tym roku będzie gorzej, to niefajnie :P.

Poza tym to wszystko chyba zbędne spekulacje, bo jeszcze za wcześnie oceniać, co się będzie działo w czerwcu...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...