qwerty32121 Napisano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2011 Ktoś się wybiera z woj. śląskiego? Chętnie dołączę do grupy, bo samemu jechać pierwszy raz nie zaryzykuję
blackhowk86 Napisano 13 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Napisano 13 Stycznia 2011 z podkarpackiego również obecnie jestem chyba jedyny
qwerty32121 Napisano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Napisano 13 Stycznia 2011 A jakie są orientacyjne całościowe koszty programu bez biletu jeżeli chodzi o biuro ACP?
LuckyR Napisano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Napisano 13 Stycznia 2011 Wyjazd do drukarni QG przy własnym bilecie to 550PLN+895PLN+2235PLN(przy kursie dolara 3,00, w lutym prawdopodobnie będzie wyższy)=3680. Do tego doliczyć wizę, SEVIS no i bilet + środki na 'pierwszy tydzień'. Nie wiem, czy czegoś nie pominąłem, choć wydaje mi się, że to koniec kosztów.
blackhowk86 Napisano 14 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2011 kolega wyzej dobrze pisze dokładnie wygląda to tak: 550zł - opłata rejestracyjna 895zł - I rata (opcja własny bilet) 745 $- II rata (kurs z 14 lutego 2011) 35 $ - opłata SEVIS (kurs z 14 lutego 2011) 40 $ - ubezpieczenie 5 mc ( kurs z 14 lutego 2011) jeżeli jednak decydujesz sie na kupno biletu za pośrednictwem acp ceny troszeczkę się zmieniają a mianowicie I rata to 395 zł ale za to pózniej dochodzi 500zł zaliczki za bilet lotniczy no i pod koniec maja zostaje ustalona cena końcowa biletu lotniczego
qwerty32121 Napisano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2011 Dzięki panowie za podanie kosztów. Trzeba trochę zainwestować, ale o zwrot poniesionych kosztów chyba nie ma co się martwić pracując w Quadzie. Dla zainteresowanych filmy z Quada, znalezione na YouTube.
LuckyR Napisano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Napisano 15 Stycznia 2011 Dzięki panowie za podanie kosztów. Trzeba trochę zainwestować, ale o zwrot poniesionych kosztów chyba nie ma co się martwić pracując w Quadzie. Raczej nie ma opcji, żeby wkład się nie zwrócił - no chyba, że uciekniesz w lipcu
Saka Napisano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Napisano 15 Stycznia 2011 Koszty sie zwroca, ale w tym roku moze byc gorzej z nadgodzinami, bo Quad przejal World Color i kilka mniejszych drukarni i teraz nastepuje reorganizacja. Zamkneli juz kilka, badz kilkanascie drukarni i staraja sie rozdzielic naklad pracy pomiedzy pozostale drukarnie, wiec moze byc mniej pracy niz w latach ubieglych, bo jednak World Color bylo wieksza firma niz Quad i mialo wiecej drukarni.
blackhowk86 Napisano 15 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Napisano 15 Stycznia 2011 taka juz jest loteria z nadgodzinami w quadzie nikt ci ich nie zagwarantuje i czasami trzeba sobie radzić załatwiając nadgodziny w sąsiedzkich quadach
LuckyR Napisano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Napisano 15 Stycznia 2011 Koszty sie zwroca, ale w tym roku moze byc gorzej z nadgodzinami, bo Quad przejal World Color i kilka mniejszych drukarni i teraz nastepuje reorganizacja. Zamkneli juz kilka, badz kilkanascie drukarni i staraja sie rozdzielic naklad pracy pomiedzy pozostale drukarnie, wiec moze byc mniej pracy niz w latach ubieglych, bo jednak World Color bylo wieksza firma niz Quad i mialo wiecej drukarni. Czy to jest pewne, że będzie problem z nadgodzinami? Niezbyt rozumiem, jak to ma wyglądać - Quad zamyka drukarnie, które do tej pory wypełniały zamówienia. Na 'chłopski' rozum można wywnioskować, że pracy byłoby więcej, jeżeli miałyby być wypełnianie te same kontrakty, co były w Quadzie oraz osobno w przejętych drukarniach, których część została zamknięta. Nie wiem, jak to jest w USA, ale w Polsce, przy przejęciu zakładu przez inną firmę, umowy z kontrahentami zazwyczaj przechodzą na nowego właściciela - tam oczywiście może być inaczej, nie jestem zorientowany. Miło by było, gdyby ktoś mnie naprostował . taka juz jest loteria z nadgodzinami w quadzie nikt ci ich nie zagwarantuje i czasami trzeba sobie radzić załatwiając nadgodziny w sąsiedzkich quadach Dokładnie, w tamtym roku były wyjazdy na nadgodziny z Hartford do Sussex, West Allis, ale kolorowo nie było. Były osoby, które pracowały non stop i jakoś się zawsze wpychały. Jeżeli w tym roku będzie gorzej, to niefajnie . Poza tym to wszystko chyba zbędne spekulacje, bo jeszcze za wcześnie oceniać, co się będzie działo w czerwcu...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.