Skocz do zawartości

K1 A Brat

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, moj brat zasiedzial sie w stanach, czy jest sens starania sie o wize K1 w takim przypadku? ( dla mnie oczywiscie ) Nie jest tak ze kandydat to jakis kolega brata, jest to obywatel USA z ktorym mieszkam 2 lata w europie

Napisano

witaj,pewne znaczenie mialo by jakbys sie starala o wize nieimigracyjna jak turystyczna,pracownicza,studencka a tutaj aby przeszly Wasze papiery oraz dobrze masz wypasc na rozmowie o k-1 i tyle

o rozmowie na k-1 poczytasz na forum...

• 10 miesięcy później...
Napisano

Witam ponownie

Mam jeszcze jedno pytanie. wczesniej staralam sie o wize turystyczna i zaznaczalam ze nie mam nikogo w USA. Teraz przy wypelnianiu papierow o wize K1 powinnam napisac ze jednak mam tego brata nielegalnie czy nie ? ( to jest moj pol brat, mamy wspolna matke, ale on wychowal sie w moim domu i ma nazwisko mojego ojca).

wiem ze powinnam zaznaczyc ze mam kogos ale co mam powiedziec gdy zapytaja czemu ostatnio mowilam ze nie mam nikogo?

moze powinnam powiedziec ze nie mam i jak sie o niego zapytaja moglabym pokazac akt urodzenia?

Napisano

no teraz masz pewien problem

w k-1 patrza na inne sprawy niz brat nielegalnie ale moze napisz prawde ..

przeciez to nie wiza turystyczna i nie moga Cie odrzucic ze masz tam kogos nielegalnie..

Napisano

Generalnie najgorsze co mozesz zrobic to sklamac i zostać na tym kłamstwie złapana. Co zrobić jak Cie złapią na wcześniejszym kłamstwie to nie wiem...

Napisano

Czy moze byc wymowka ze nie bylam pewna czy on wciaz jest w usa poniewaz kontakt sie urwal ( co jest prawda bo nie rozmawialam z nim od 3 lat ) poza tym nie wiedzialam czy sie zalicza do kategori rodziny poniewaz nie jest moim "pelnym" bratem?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...