gwiazdeczka1625 Posted December 3, 2010 Report Posted December 3, 2010 Witam, moj brat zasiedzial sie w stanach, czy jest sens starania sie o wize K1 w takim przypadku? ( dla mnie oczywiscie ) Nie jest tak ze kandydat to jakis kolega brata, jest to obywatel USA z ktorym mieszkam 2 lata w europie
sly6 Posted December 4, 2010 Report Posted December 4, 2010 witaj,pewne znaczenie mialo by jakbys sie starala o wize nieimigracyjna jak turystyczna,pracownicza,studencka a tutaj aby przeszly Wasze papiery oraz dobrze masz wypasc na rozmowie o k-1 i tyle o rozmowie na k-1 poczytasz na forum...
gwiazdeczka1625 Posted November 3, 2011 Author Report Posted November 3, 2011 Witam ponownie Mam jeszcze jedno pytanie. wczesniej staralam sie o wize turystyczna i zaznaczalam ze nie mam nikogo w USA. Teraz przy wypelnianiu papierow o wize K1 powinnam napisac ze jednak mam tego brata nielegalnie czy nie ? ( to jest moj pol brat, mamy wspolna matke, ale on wychowal sie w moim domu i ma nazwisko mojego ojca). wiem ze powinnam zaznaczyc ze mam kogos ale co mam powiedziec gdy zapytaja czemu ostatnio mowilam ze nie mam nikogo? moze powinnam powiedziec ze nie mam i jak sie o niego zapytaja moglabym pokazac akt urodzenia?
sly6 Posted November 3, 2011 Report Posted November 3, 2011 no teraz masz pewien problem w k-1 patrza na inne sprawy niz brat nielegalnie ale moze napisz prawde .. przeciez to nie wiza turystyczna i nie moga Cie odrzucic ze masz tam kogos nielegalnie..
kzielu Posted November 3, 2011 Report Posted November 3, 2011 Generalnie najgorsze co mozesz zrobic to sklamac i zostać na tym kłamstwie złapana. Co zrobić jak Cie złapią na wcześniejszym kłamstwie to nie wiem...
gwiazdeczka1625 Posted November 3, 2011 Author Report Posted November 3, 2011 Czy moze byc wymowka ze nie bylam pewna czy on wciaz jest w usa poniewaz kontakt sie urwal ( co jest prawda bo nie rozmawialam z nim od 3 lat ) poza tym nie wiedzialam czy sie zalicza do kategori rodziny poniewaz nie jest moim "pelnym" bratem?
sly6 Posted November 3, 2011 Report Posted November 3, 2011 bardziej juz mow ze nie wiesz co sie znim dzialo,stalo
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.