kopan Posted December 5, 2010 Report Posted December 5, 2010 Wiitam. Przegadam tematy zwiazane z wypełananiem n-400. Mam pytanko, żona miala karte przez łączenie rodzin, tzn byla poniezej 21 roku życia a o łączenie starał sie jej tata. Także teraz ma już te 5 lat. Czyli w dokumentach wysylamy tylko n-400, kopie GC, zdjęcia i w2 z ostatniego roku? No i jeszcze jedno, czy jesli jakies pole w n400 nie dotyczy osoby to zostawia je puste czy pisze n/a albo cos takiego. Przejzałem tematy o n400 ale kurde nie dopatrzyłem się. Aha i jakie maja być te zdjęcia? takie jak do wizy czy jakieś paszportowe.
sly6 Posted December 5, 2010 Report Posted December 5, 2010 zdjecie do N-400 Two identical color photographs, with your name and Alien Registration Number (A-Number) written lightly in pencil on the back of each photo. For details about the photo requirements, see Part 5 of Form M-476, A Guide to Naturalization, and the Form M-603, USCIS Making Photos Simpler, instructions distributed with your application. If your religion requires you to wear a head covering, your facial features must still be exposed in the photo for purposes of identification; and http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/men...00048f3d6a1RCRD taki temat przez odszukalem ,przez kogos kto to czytal-czyta : http://www.usa.info.pl/board/index.php?showtopic=11035
dareknow0 Posted December 5, 2010 Report Posted December 5, 2010 Piszesz n/a albo NONE . Zdjęcia do N-400 są specjalne z białą ramką na której sie podpisujesz podczas wizyty na interview. Póżniej to zdjęcie z Twoim podpisem znajduje się na certyfikacie obywatelstwa. Jak mieszkasz w New York idź do fotografa Kubuś na Greenpoint .On wszystko wie co i jak.
kopan Posted December 5, 2010 Author Report Posted December 5, 2010 Dzieki za odpowiedz. Niestety/stety mieszkamy w Cleveland:) No wlasnie zaczalem czytac o tych zdjeciach i bylo cos o bialej ramce i juz mialem pisac, a tu prosze kolejna odpowiedz. A jak jest z tymi podatkami, wystarczy ostatnie w2 czy trzeba ten transcript z IRS zamawiac.
dareknow0 Posted December 5, 2010 Report Posted December 5, 2010 Dzieki za odpowiedz. Niestety/stety mieszkamy w Cleveland:) No wlasnie zaczalem czytac o tych zdjeciach i bylo cos o bialej ramce i juz mialem pisac, a tu prosze kolejna odpowiedz. A jak jest z tymi podatkami, wystarczy ostatnie w2 czy trzeba ten transcript z IRS zamawiac. Ja wysyłałem kopię podatków z ostatniego roku. Na interview zabrałem z ostatnich 5 lat ale wogóle nie były potrzebne.Wydaje mi sie ,że oni dokładnie sprawdzą czy płacisz podatki czy też nie.
miro77 Posted March 4, 2011 Report Posted March 4, 2011 Witam. Mam pytanie. Czy muszę wysyłać jakieś kopie podatków skoro na stronie USCIS pisze tylko żeby wysłać 3 rzeczy tzn. kopię zielonej karty, 2 fotki i money arder albo check. Zieloną karte posiadam od 5 lat bez 3 miesięcy, z loterii,a lista dokumentów które sa tam wymienione niżej mnie nie dotyczy. Dzięki. Pozdrawiam.
dareknow0 Posted March 5, 2011 Report Posted March 5, 2011 Ja wysyłałem N-400 po konsultacji z Panią z agencji która się tym zajmuje.Kazała mi wysłać kopie : driver licence,paszporu polskiego (strona ze zdjęciem),zielonej karty (obie strony) ,social security card,kopie ostatniego rozliczenia podatkowego,2 zdjęcia z ramką do certyfikatu i czek. Wszystkie kopie miały byc czarno-białe ( nie kolorowe). I nie wnikam co jest na stronie USCIS oraz nie wiem czy było to potrzebne czy też nie. Poprostu wysłałem to wszystko.Na interview nie miałem żadnych problemów.Żadnych pytań związanych z tymi dokumentami.
sly6 Posted March 5, 2011 Report Posted March 5, 2011 miro a co pisze na stronie rzadowej,co masz w takim przypadku wyslac?na tym tez sie opieraj .
dareknow0 Posted March 5, 2011 Report Posted March 5, 2011 Miro ,napisałem Ci jak ja zrobiłem a Ty zrobisz albo tak albo tak jak doradza Ci sly6. Jedno jest pewne ,jeśli nie wyślesz tych wszystkich dokumentów o których Ci napisałem to będziesz musiał i tak mieć ze soba ich kserokopie. Bo i tak będą potrzebne,a urzędnik na interview nie będzie się bawił w kserowanie czegokolwiek tylko poprostu oświadczy ,że nie masz jakiegoś dokumentu i wyznaczy Ci kolejny termin interview. Pamiętaj ,że nadmiar wysłanych dokumentów NIGDY nie zaszkodzi a brak przynajmniej jednego przedłuży całą procedurę. sly6 - gdybyśmy wszyscy kierowali się tylko oficjalnymi stronami a nie doświadczeniami to po co to forum ?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.