filwar Posted January 7, 2011 Report Posted January 7, 2011 Witam Czy będąc w USA na wizie turystycznej można zdawać na prawo jazdy? Jeśli tak to jak i ile to kosztuje.
sly6 Posted January 7, 2011 Report Posted January 7, 2011 a w jakim stanie chcesz zdawac lub tez bedziesz?
sly6 Posted January 8, 2011 Report Posted January 8, 2011 jakie potrzebujesz dokumenty aby wyrobic prawo jazdy,jak znasz choc troche jezyk to sobie poradzisz z tym http://www.cyberdriveillinois.com/departme...eptable_id.html jest cos takiego jak tymczasowe prawo jazdy ale tutaj masz wtyczne kto je moze miec,wyrobic http://www.cyberdriveillinois.com/departme...pvisitordl.html wiec przy takim krotkim pobycie turystycznym Ci nie wyjdzie z tego...przed 2001 pewnie sprawy byly latwiejsze a teraz ...
filwar Posted March 5, 2011 Author Report Posted March 5, 2011 Ile trwałby taki kurs na prawo jazdy. Ja w Chicago będę 2 miesiące. Niema problemów jeśli jestem tam na wizie turystycznej? Czy wiek też ma znaczenie bo ja mam 16 lat i muszę z jakimś opiekunem jeździć tak?
sly6 Posted March 5, 2011 Report Posted March 5, 2011 napisalem to juz w styczniu ze nie masz szans na prawo jazdy .zapoznales sie chyba ze stronami www ktore Ci dalem? jesli tak to od tej pory nic sie nie zmienilo .
dareknow0 Posted March 6, 2011 Report Posted March 6, 2011 Ile trwałby taki kurs na prawo jazdy. Ja w Chicago będę 2 miesiące.Niema problemów jeśli jestem tam na wizie turystycznej? Czy wiek też ma znaczenie bo ja mam 16 lat i muszę z jakimś opiekunem jeździć tak? Aby zrobić prawo jazdy potrzeba czasu właśnie blisko 2 miesięcy ( na sam egzamin z jazdy często czeka się około miesiąca). No i oczywiście trzeba posiadać amerykańskie dokumenty takie jak przynajmniej GC i SSN . Z wizą turystyczną nie ma szans. Zapytam z czystej ciekawości .Po co Ci prawo jazdy skoro przyjeżdżasz na 2 miesiące? Gdyby nawet turystom dawali prawo jazdy to i tak w Polsce nie jest ważne.
wheelbuilder Posted March 6, 2011 Report Posted March 6, 2011 No i oczywiście trzeba posiadać amerykańskie dokumenty takie jak przynajmniej GC i SSN . Czy na SSN wydanym na potrzeby Work&Travel bez problemu można się starać o prawo jazdy ? Czy to prawda, że prawo jazdy w USA jest wydawane na kilka lat ( 5 ?? ) i trzeba je później powtarzać ? W Polsce mamy bezterminowe więc mnie to dziwi
sly6 Posted March 6, 2011 Report Posted March 6, 2011 Moze ja odpowiem o SSN wydanym na work i travel-i nie tylko jesli dany stan takie cos dopuszcza to czemu nie? ,takie cos nadal jest mozliwe ale jak napisalem zalezy od danego stanu co nalezy miec-jakie dokumenty . Nie tylko USA takie cos ma ze jest na pare lat wazne prawo jazdy,Kanada takie cos tez ma i np w takim Ontario ,wiec do Panstwo to inne sa przepisy http://www.mto.gov.on.ca/english/dandv/driver/renewal.shtml co do waznosci prawa jazdy to samo prawo jazdy nie jest wazne.nalezy miec do tego miedzynarodowe prawo jazdy wyrobione w AAA a po przylocie mozna isc do WORD i tam sie zdaje aby testy i jak testy sie przejdzie to dostaje sie polskie prawo jazdy,wiele razy na forum bylo takie cos opisywane . wazne aby prawo jazdy z USA bylo wazne
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.