Skocz do zawartości

Prawo Jazdy

filwar

Rekomendowane odpowiedzi

tja tanio jest ale nikt Cie nie bedzie nawet i 1 dnia trzymac w domu bo kosztuje-chyba sie dobrze popadnie

co do prawa jazdy to co kiedy sie wymienia takie cos i jaki wtedy jest koszt?zmieniasz stan to musisz zmienic prawo jazdy a to koszt jest,,jak sie tak policzy pewne koszty to wyjdzie ze jednak takie cos kosztuje a ze na samym poczatku to nie wyglada tak duzo to...

co do wymiany prawa jazdy w Polsce to nalezy zdac egzamin pisemny bez praktyki.

• Odpowiedzi 37
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
co do prawa jazdy to co kiedy sie wymienia takie cos i jaki wtedy jest koszt?zmieniasz stan to musisz zmienic prawo jazdy a to koszt jest,,jak sie tak policzy pewne koszty to wyjdzie ze jednak takie cos kosztuje a ze na samym poczatku to nie wyglada tak duzo to...

Pierwsze prawo jazdy - $40 , wazne na 6 lat.

Odnowienie prawa jazdy co 6 lat - koszt $66.

Jezeli dla ciebie $11 rocznie to duzo to nie mam komentarza.

Oczywiscie w innych stanach kwoty moga byc inne, ale dalej jest to ten sam rzad wielkosci wiec zadne pieniadze.

Nie wiem jak jest w IL ale w CO nie ma dokladnie takich samych testow do nauki, ktore sa na egzaminie, takie gotowe jak w PL. Jest ksiazeczka, wyglada bardziej jak magazyn, w ktorym sa wszystkie potrzebne informacje. Testy sa ulozone tak aby sprawdzic, czy sie rozumie, co sie czyta w tej ksiazeczce. Kiedys jak zdawalam w PL (oj dawno to bylo) to pamietam byly gotowe testy, wystarczylo sie je dokladnie wyuczyc, bo sie korzystalo z gotowcow, a wielu w praktyce sie gubilo. Amerykanie wola, abys poznala zasady, a pozniej wiedze przeniosla na testy, a nie wyuczyla sie testu na pamiec. Jak juz wspominalam - CO bo nie wiem jak jest w IL.

Nie wiem, jak to jest teraz, ale jeszcze kilka lat temu polski obywatel mogl zamienic amerykanskie prawo jazdy na polskie, bez zdawania jazd.

W Kalifornii $31. Gdyby sie nie zdalo jazdy, to za nastepne podejscie placi sie $6. Kursy na prawo jazdy nie sa obowiazkowe, mozna cwiczyc jazdy z osoba dorosla, ktora ma prawko. Duzo taniej niz w Polsce, co? Jak wiele rzeczy.

LOL ta niezła taniocha no i nauka o wiele przyjemniejsza niż u nas skoro nie trzeba jeździć z instruktorem tylko np z własnym ojcem :-)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...