Skocz do zawartości

Alaska 2011

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 65
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Na jaki okres otrzymuję się promosę wizową jadąc do USA z W&T? Nie chodzi mi o możliwie najdłuższy czas pobytu na wizie tylko o okres wcześniej wspomnianej promesy. Bo chyba nie udaje się co roku do ambasady jeśli chciałbym za rok znowu się udać w tamten kierunek świata ? Ma ktoś pojęcie jak to jest ? : )

Napisano

nie prawda. jeśli nie przebywałeś dłużej na terenie Stanów niż zezwala na to wiza, nie odwaliłeś niczego to nie jeździsz co roku po wizę. Ja lecę trzeci raz na w&t i po wizę w Ambasadzie byłam tylko za pierwszym razem. A wiza daje CI możliwość pracy na 4 miesiące w Stanach plus miesiąc zwiedzania :)

Napisano

widze ze sie nie rozumiemy

co innego jezdzic po wize i od pewnego czasu ktos kto leci kolejny raz nie musi jechac na rozmowe a co innego co roku starac sie o nia.

Osoby uczestniczące w programie po raz kolejny są mile widziane. Fakt uczestniczenia w programie w poprzednich latach nie gwarantuje otrzymania wizy w przyszłości.

http://polish.poland.usembassy.gov/wizy/wi...nd-travel2.html

tutaj tez jest to wyjasnione kto leci po raz kolejny raz

http://workandtraveljobsterpl.wordpress.com/

Napisano

Dla mnie było oczywiste o co chodzi :]

Szczepi - nie wiem dokładnie jak to jest, co roku wypełniam prośbę o przyznanie wizy (oczywiście płacę, wysyłam zdjęcia itp) ale po prostu nie muszę już jeździć do Ambasady :)

Napisano

Hej

Rozpoczyna ktoś pracę w Togiak 1 lipca?

Jeśli tak, to jaka data wylotu i skąd?

Ja 27.06 lub 28.06, Warszawa->Anchorage.

Pisałabym się na szukanie drugiej pracy z jakąś grupą, później zwiedzanie :) Powót po 12 września

(Czy jest ktoś z biletem powrotnym z Seattle?)

Jestem z Poznania, gg 6261694

Pozdr

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witajcie! :):)

Jestem studentkom z Rzeszowa :) Ostatnio zauważyłam na tablicy ogłoszeń plakat "Why not USA".... Jak się domyślacie temat bardzo mnie zainteresował ;) Myślę, że jest to świetna okazja aby zobaczyć trochę "wielkiego" świata no i oczywiście zarobić trochę kasyyy.... ALE.... jestem w tym temacie kompletnie zielona... co prawda dość sporo czytałam w internecie na ten temat, ale jak wiadomo chciałabym dowiedzieć się od Was jak to wygląda, czy się opłaca, czy warto zaufać itd... Z tego co zauważyłam na forach, to najwięcej osób jedzie na Alaskę. Dlaczego np. nie Hawaje albo Kalifornia???? :> No i oczywiście jeśli ktoś wybiera się z Rzeszowa to proszę o kontakt :D Moje gg to 1421900, mail: tiny_s@o2.pl

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...