mat.kaw Napisano 16 Lutego 2011 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2011 ale to jak mogą przewoźnicy sprzedawac takie bilety jesli nie da sie zdazyc na ten samolot
Joanna30 Napisano 16 Lutego 2011 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2011 Teoretycznie się da, bo przecież wg rozkładu między przylotem a odlotem jest 25 minut.
dareknow0 Napisano 16 Lutego 2011 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2011 ale to jak mogą przewoźnicy sprzedawac takie bilety jesli nie da sie zdazyc na ten samolot Przewoźnik patrzy aby sprzedać bilet.Trzeba samemu pilnować przy zakupie biletu aby zdążyć się przesiąść.Ja zawsze staram się kupować bilet tak aby nie tylko zdążyć na następny samolot ale również spokojnie przejść się po lotnisku,wejść do kibelka,wypić kawę,kości rozprostować . Dla mnie 2 godziny to minimum. I nie muszę się denerwować i myśleć (zdąże albo nie).
sly6 Napisano 16 Lutego 2011 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2011 a ja kiedys slyszalem ze przewoznik nie sprzeda biletu jesli nie zdarzy sie na samolot wiec jesli uwazaja ze 25 min ktos moze sie wyrobic oraz bagaze to sprzedadza taki bilet...jak nie to podadza inny czas -samolot.
mathew75 Napisano 17 Lutego 2011 Zgłoś Napisano 17 Lutego 2011 Przewoźnik patrzy aby sprzedać bilet.Trzeba samemu pilnować przy zakupie biletu aby zdążyć się przesiąść. Nieprawda. Jeśli przewoźnik sprzedaje oba segmenty lotu na jednym bilecie, to bierze odpowiedzialnośc za dotarcie pasażera do celu. Każde lotnisko ma tzw. "minimum connecting time". W Wiedniu jest on jednym z najniższych w europie (jeśli podróż odbywa się na pokładzie linii zrzeszonych w Star Alliance) i wynosi właśnie 25 minut. Jeśli Twój pierwszy segment się opóźni to możesz liczyc na asyste po wyjściu z samolotu lub linia zorganizuje ci inne połączenie. Najczęściej jednak, odlot drugiego segmentu zostaje opóźniony o np. 20 min. by cały transfer mógł zdążyc. Nie przejmuj się W Wiedniu, po prostu tak to wygląda.
mat.kaw Napisano 18 Lutego 2011 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2011 Wielkie dzięki!! mam jeszcze jedno pytanie moj kumpel jedzie z panienką ktorej tata jest w NY na czarno, i zamawiaja razem bilet na stronie Lufthansy czy to może mieć jakiś wpływ na nie wpuszczenie ich do Stanów???
sly6 Napisano 18 Lutego 2011 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2011 a ta panienka jak ja nazwales podala ze ma tam Ojca w formularzu a moze Ojca tam nie bylo jeszcze jak byla po wize? moze miec wplyw ale nie musi,wazne aby pokazala na granicy ze wroci-nie bedzie pracowac nielegalnie ...bo ktos kto ma tam kogos legalnie moze nie zostac wpuszczony ..
mat.kaw Napisano 18 Lutego 2011 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2011 tzn oni wiedzą że ma tam ojca ale wwizie ma napisane ze leci do kogos z rodziny kto tam jest legalnie, ale mi chodzi o to ze jak ten kumpel kupi dwa bilety dla niej i dla niego i że bedą mieli w systemie że razem zostal bilet kupiony, czy to nie bedzie miało zadnego wplywu na wpuszczenie do NY?
mat.kaw Napisano 18 Lutego 2011 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2011 ktoś kto ma tam kogos legalnie nie zostanie wpuszczony???? chyba jak ma tam kogos nielegalnie??
sly6 Napisano 18 Lutego 2011 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2011 poczytaj moze ostatni temat na forum jak jest ,ze anulowali wize,poczytaj tez strone Ambasady USA http://polish.poland.usembassy.gov/wizy/wi...migracyjne.html i teraz jak lecisz do pracy nielegalnej a to wyjdzie po zachowaniu-odpowiedziach to zostaniesz zawrocony a do tego anulowana bedzie wiza Twoja.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.