Joanna30 Napisano 28 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2011 Niekoniecznie tak będzie taniej Jak już mówiłam, nam taniej (i to nie tylko pod względem finansowym, ale i czasowym) wyszło nie wracać do NYC, a od razu z LA wracać do Polski... Posprawdzaj sobie różne opcje... Jest tyle różnych stron, na których możesz to zrobić, że to ledwie kwestia kilku minut, żeby sprawdzić, co się bardziej opłaca
sly6 Napisano 28 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2011 Tylko ze jest jedno ale Toronto jest w Kanadzie a NYC jest w USA a wiec inne stawki lotniska oraz podatki dla Panstwa ale wazne aby takie cos sprawdzic dokladnie.
Joanna30 Napisano 28 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2011 No właśnie dlatego mówię, że to trzeba sprawdzić Ja bym już dawno posprawdzała wszystkie opcje
Jagódka.br Napisano 29 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2011 No właśnie dlatego mówię, że to trzeba sprawdzić Ja bym już dawno posprawdzała wszystkie opcje W miare wolnego czasu sprawdzam . Ale moga oczy zabolec tyle tego jest. Mi chodzi o to, ze sami mowicie ze trzeba miec bilet powrotny lecac do USA. W moim przypadku do NY. Wiec jesli ja kupie bilet z Toronto do Ny, to powinnam miec powrotny. Wymyslilam wiec tak, kupic bilet z PL do Toronto, zabukowac rowniez powrotny do PL. Bo to wazne przy wlocie do Kanady. Kupic bilet do NY i spowrotem do Toronto, bo to wazne przy wlocie do USA . Bilet ktory wykupie w PL - ten powrotny do kraju z Kanady, bedzie wykupiony na odpowiednia date- po moim powrocie z NY do Toronto. W ten sposob wydaje mi sie bedzie latwiej.Choc nie wiem czy taniej. Ja chce zostac po przylocie do Toronto jakis tydzien dwa i potem leciec do Ny dopiero, wiec kupic taki laczony bilet-PL-Toronto-NY a potem znowu PL i jeszcze z poslizgiem, to nie jest wcale takie proste...chyba? Tylko jest jedno ale, czy jesli bede miala bilet powrotny do Toronto z NY, to nikt sie do tego nie przyczepi? Mi sie wydaje ze imigracjon sie nie pyta o bilet powrotny na lotnisku, przynajmniej nie slyszalam o tym ale moze sie nie doczytalam? Pozdrawiam
Joanna30 Napisano 30 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2011 Ja chce zostac po przylocie do Toronto jakis tydzien dwa i potem leciec do Ny dopiero, wiec kupic taki laczony bilet-PL-Toronto-NY a potem znowu PL i jeszcze z poslizgiem, to nie jest wcale takie proste...chyba? Dlaczego? A sprawdzałaś takie opcje? Mój przypadek był taki, że kupowałam bilet do NYC na wtorek, do LA na sobotę a z LA na następną niedzielę. Więc się da
sly6 Napisano 30 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2011 wszystko sie da zrobic jak sie idzie do drobrego biura ktore sprzedaje bilety i pracownicy znaja sie na pracy swojej bo to roznie tez moze byc z tym spytaj o takie cos jak stopover
Joanna30 Napisano 30 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2011 Ja nigdy nie kupowałam biletów w biurze, tylko zawsze przez internet
Jagódka.br Napisano 2 Maja 2011 Zgłoś Napisano 2 Maja 2011 wszystko sie da zrobic jak sie idzie do drobrego biura ktore sprzedaje bilety i pracownicy znaja sie na pracy swojej bo to roznie tez moze byc z tym spytaj o takie cos jak stopover A co to jest stopover:)? Kupie bilet w najlatwiejszy z mozliwych sposobow, bo jak mam szukac po calym necie to nie mam sily i ochoty, wiec mysle sobie ze latwiej kupic bilet juz bedac w Toronto. choc wczesniej jednak posiedze i posprawdzam, dla pewnosci. A o co pytalas Joanno, zadajac pytanie "dlaczego?" Bo nie wiem czego pytanie dotyczylo? Jesli tego dlaczego chce zostac w Toronto przez dwa tygodnie, to chce pozwiedzac, pochodzic po sklepach itd...normalny turystyczny pobyt:)).
Joanna30 Napisano 3 Maja 2011 Zgłoś Napisano 3 Maja 2011 Moje pytanie dlaczego dotyczyło Twoich wątpliwości, że nie jest proste kupić bilet z poślizgiem. To jest właśnie stopover (zresztą google twoim przyjacielem ). Można kupić jeden bilet na całą podróż, nawet jeśli pomiędzy odcinkami jest kilku- czy kilkunastodionwa przerwa. Nie ma w tym nic dziwnego i na pewno wychodzi taniej, niż osobne kupowanie biletów na każdy odcinek podróży. To jest właśnie najłatwiejsze kupowanie biletu No i z reguły im wcześniej, tym taniej. Po całym necie nie musisz szukać. Wejdź sobie na dwie, trzy strony pośredników i wszystko Ci znajdą. No, ale nie będę Cię namawiać. Zrobisz, jak będziesz uważała. W każdym razie ja zaraz po dostaniu wizy kupiłabym sobie bilet, a potem bym tylko sprawdzała, jak na te same loty rośnie cena
Jagódka.br Napisano 3 Maja 2011 Zgłoś Napisano 3 Maja 2011 Hej Joasiu, masz racje oczywiscie, czym wczesniej tym lepiej. Skorzystam z posrednikow tak jak pisaliscie, dotychczas zawsze kupowalam bezposrednio u przewoznika, bo mi sie wydawalo ze tak jest taniej. Kupowalam wiec w Lufth. BrA. bo dla mnie w ten sposob bylo latwiej ale to byly bilety via Kanada czy UK wczesniej USA. Te diabelskie bilety sa teraz bardzo drogie, ale tanimi liniami nie polece, trudno najwzyej przeplace. A co do poslizgu, to wciaz nie zdecydowalam sie do tego jaki bilet kupic . Przemysle jeszcze .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.