nowy Posted February 5, 2011 Report Posted February 5, 2011 Witam, Umówiłem się na rozmowę odnośnie wizy w Warszawie teraz na ten wtorek. Przez telefon powiedzieli mi że nie można mieć przy sobie telefonu komórkowego i żadnych toreb , plecaków. W 2009r byłem tam i telefon można było zostawić u ochroniarza i dostawało się numerek, czy teraz jest tak samo ?? Wtedy mogłem wejść z plecakiem, tylko mi go sprawdzili. Czy ktoś był w tym roku tam na rozmowie? Jeżeli tak to może napisze jak jest. Może jest gdzieś obok ambasady miejsce gdzie można to zostawić. Pozdrawiam
c4r0 Posted February 5, 2011 Report Posted February 5, 2011 Byłem w czerwcu w 2010 i w 2009. Musiałem zostawić wszystko elektroniczne co miałem. Nie mogłem zostawić laptopa - musiałem go zanieść do samochodu. Z plecakiem mnie przepuścili bez problemu.
dareknow0 Posted February 5, 2011 Report Posted February 5, 2011 Do Konsulatu w Warszawie ludzie przyjeżdżają z całej Polski ,również pociągami.Nie ma możliwości aby ktoś w taką podróż wybierał się bez żadnej torby czy też bez telefonu.Gdyby nie było możliwości pozostawienia tych przedmiotów w depozycie to wydaje mi się ,że 90% ludzi wogóle nie zostałoby wpuszczonych do konsulatu i musieliby wracać do domu albo pozostałoby im zdeponowanie swoich toreb,plecaków i telefonów w koszu na śmieci.
Jagódka.br Posted February 5, 2011 Report Posted February 5, 2011 Do Konsulatu w Warszawie ludzie przyjeżdżają z całej Polski ,również pociągami.Nie ma możliwości aby ktoś w taką podróż wybierał się bez żadnej torby czy też bez telefonu.Gdyby nie było możliwości pozostawienia tych przedmiotów w depozycie to wydaje mi się ,że 90% ludzi wogóle nie zostałoby wpuszczonych do konsulatu i musieliby wracać do domu albo pozostałoby im zdeponowanie swoich toreb,plecaków i telefonów w koszu na śmieci. No nie zartujcie! To niby gdzie ja mam zostawic telefon? To juz by byla przesada, zeby nie mozna bylo wejsc z telefonem. Chyba musi byc jakis depozyt? Dzis kazdy ma telefon a nie kazdy przyjezdza samochodem i z wlasnym sejfem
c4r0 Posted February 5, 2011 Report Posted February 5, 2011 dareknow0 miał na myśli, że depozyt JEST. Na stronie ambasady (to NIE jest konsulat, konsulat jest w Krakowie) powinna być lista rzeczy które można i nie można wnieść. Ogólnie nie powinno być problemu z elektroniką o ile nie masz kompa. Telefon, mp3 itp - nie ma problemu.
dareknow0 Posted February 6, 2011 Report Posted February 6, 2011 c4r0 napisał: dareknow0 miał na myśli, że depozyt JEST. Na stronie ambasady (to NIE jest konsulat, konsulat jest w Krakowie) powinna być lista rzeczy które można i nie można wnieść. Ogólnie nie powinno być problemu z elektroniką o ile nie masz kompa. Telefon, mp3 itp - nie ma problemu. Wszystko się zgadza.I dalej podtrzymuję ,że w Warszawie przy ul.Pięknej 12 gdzie ubiegamy się o wizy znajduje się KONSULAT .Natomiast wejście do Ambasady USA w Warszawie znajduje się na Al.Ujazdowskich 29/31. W Krakowie oczywiście jest tylko konsulat generalny i tylko tutaj masz rację
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.