Saka Napisano 6 Lutego 2011 Zgłoś Napisano 6 Lutego 2011 Witam, Mam taki problem, ze niedawno stracilem prace, a pracodawca zobowiazal sie do placenia mi po rozwiazaniu umowy przez okres 2 tygodni, ale na zasadzie subpay- tzn musze aplikowac o unemployment, a pracodawca pokryje roznice w wyplacie. Teraz mam pytanie, skoro wzialem slub i zona jest moim sponsorem, a I-864 mowi, ze nie moge ubiegac sie o pomoc rzadowa, to czy to obejmuje unemployment? Dodam, ze wszelakie podatki byly placone. Dzieki
sly6 Napisano 6 Lutego 2011 Zgłoś Napisano 6 Lutego 2011 z tego co pamietam to pomoc spoleczna-zasilki z pomocy spolecznej wchodza w takie cos a nie takie coc... no ale moze ktos cos doda do tego odpowiedz tez masz po domicil http://travel.state.gov/visa/immigrants/in...fo_3183.html#18 takie cos pisze na innym forum w sprawie obywatelstwa http://forums.immigration.com/showthread.p...for-citizenship
Saka Napisano 6 Lutego 2011 Autor Zgłoś Napisano 6 Lutego 2011 Hmmm mialem nadzieje, ze ktos jasno cos napisze Z tego co czytam na tym forum to mozna, ale znowu strona nic nie podaje o unemployment :/ No coz poszukam cos jeszcze na netcie, ale gdyby ktos cos wiecej wiedzial w temacie bylbym wdzieczny za pomoc.
bigguy Napisano 28 Marca 2011 Zgłoś Napisano 28 Marca 2011 ubiegasz sie o zasilek dla bezrobotnych ...... jak sie ochajtales to masz GC ........ chyba ze dopiero oczekujesz na GC bo niedawno sie ochajtales ......... napisz konkretnie ja pobieram zasilek unemployment juz prawie rok i jestem zadowolony bo mam prawie tyle co zarabialem w mojej ostatniej pracy i mam nadzieje ze pociagne do konca roku ,,,,, hehehe ,,,,, teraz daja przedluzki bo FED pompuje kase wiec jak masz okazje sie zalapac to korzystaj .....
Saka Napisano 28 Marca 2011 Autor Zgłoś Napisano 28 Marca 2011 Mam GC, ale temat juz nieaktualny, bo zaczalem nowa prace.
pelasia Napisano 30 Marca 2011 Zgłoś Napisano 30 Marca 2011 No ale jesli ktos zna konkretna odpowiedz to niech sie podzieli, moze pomoze to komus w przyszlosci. Ja sama jestem ciekawa, zawsze wydawalo mi sie ze nie mozna, bo ma sie sponsora ale chyba jednak mozna.
sly6 Napisano 30 Marca 2011 Zgłoś Napisano 30 Marca 2011 ja podalem pewne strony rzadowe co pisze o pomocy,co moze miec nie tak sponsor
ella Napisano 31 Marca 2011 Zgłoś Napisano 31 Marca 2011 Mozna brac unemployment compensation jesli ma sie zielona karte, osobiscie dowiadywalam sie w IDES w Chicago, nie jest to traktowane jako means tested benefit ( a jak wiadomo takie wlasnie benefity sponsor moze byc zobowiazany oddac).
wow Napisano 5 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2011 szukalam na stronie SSO informacji i jak na razie znalazlam cos takiego w dziale Supplemental Security Income (SSI) For Noncitizens: "If you have a sponsor When you entered the United States, you may have had someone sign an agreement to provide support for you. This agreement is called an affidavit of support, and the person who signed it is called your sponsor. We count your sponsor?s and his or her spouse?s income and resources as yours from the time you came to the United States. Your local Social Security office can give you more information about these rules and what they mean to you."
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.