Skocz do zawartości

Jak Czytać Biuletyn?

grumete

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 22
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

kategoria F4

komplet dokumentów wysłałem pocztexem do NVC 4 stycznia 2011.

10 stycznia 2011 NVC odebrał przesyłkę ale do tej pory jeszcze nic nie dostałem na maila

wcześniej NVC przesyłało mailem do mnie wszystkie instrukcje co i jak robić po kolei, a teraz cisza i to już miesiąc.

czytałem na forum, że ludzie dostają info o zamknięciu sprawy i wyznaczeniu terminu do ambasady na maila już po 2-3 tygodniach

ja czekam już 30 dni, może mają opóźnienie ze względu na zimę i te ichniejsze snow day

czekamy na termin na interview i pomyślałem że sprawdzę w tym biuletynie prawdopodobny termin ale nie bardzo go rozumiem

Napisano

Ale jakie dokładnie dokumenty? Jak długo toczy się wasza sprawa?

Jeśli dopiero co złożyliście wniosek o sponsorowanie (te 30 dni temu), to poczekacie jeszcze lata. W biuletynie tylko jest napisane, które sprawy są właśnie rozpatrywane, F4 - rok 2000.

Napisano
Ale jakie dokładnie dokumenty?

akty urodzenia, niekaralności, tłumaczenia i takie tam

to już finał, czekamy na zamknięcie sprawy

o co chodzi z tym biuletynem?

Napisano
Hi, mam problem bo nie bardzo kumam o co chodzi z tym biuletynem.

Czy ktoś mógłby mi wyjaśnić co i jak?

Biuletyn wizowy podaje co miesiac daty graniczne rozpatrywania petycji imigracyjnych w poszczegolnych kategoriach.

Bardziej po ludzku - proces zainicjowany przez petycje zlozona przed data podana w tabeli w zaleznosci od kategorii wchodzi w faze koncowa - rozmowe i decyzje o przyznaniu wizy imigracyjnej.

W twoim przypadku - kategoria F4 - obecnie rozpatrywane sa petycje zlozone PRZED 1 stycznia 2000. (priority date to data zlozenia petycji).

jasniej teraz?

ps. wlasnie zobaczylem twoj post z priority date - jeszcze troche poczekasz.

Napisano

dzięki za wyjaśnienie

z tym czekaniem to trochę nie teges bo we wrześniu 2010 dostałem pismo z NVC że z braku miejsc moja petycja została przeniesiona na rok 2011 i maxymalnie w ciągu 9 m-cy sprawa zostanie zamknięta więc czekamy, i czekamy, i czekamy

od września 9 miechów to czerwiec br. więc czekamy dalej :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...