ania_673 Napisano 8 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 8 Lipca 2014 tego to nie wiem, ale skoro do ds160 wgrywałeś już fotkę to jaki sens jest w przynoszeniu cd (to tylko moje przemyślenie)? ja miałam ze sobą wydrukowane zdjęcie
Robert1992 Napisano 8 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 8 Lipca 2014 jest zdjecie na tym formularzu ale złej jakości słyszałem ze obok ambasady znajduje sie fotograf?
ania_673 Napisano 8 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 8 Lipca 2014 ja tez mialam z deka niewyrazne zdjecie na ds160, dlatego na wszelki wypadek wywolalam u fotografa te zdjecie za 4zl/szt (ile w warszawie to kosztuje to nie wiem,tak samo jak nie wiem dlaczego do ds160 zdjecie zaladowalo sie niewyraźne). konsul nie prosił o danie mu zdjecia w wersji papierowej akurat,wiec m je na pamiątkę a ewentualne zrobienie zdjec u fotografa obok ambasady kosztuje ok30zl jak dobrze pamiętam.
Robert1992 Napisano 9 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 9 Lipca 2014 dzisiaj miałem wizyte około 10 godziny i niestety nie udało się....brak wiezi z polską...może za około 2 miesiace jeszcze raz spróbuje...
Almarcino Napisano 10 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 10 Lipca 2014 A jaką masz sytuacje? Praca, studia, rodzina?
Stawu Napisano 11 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 11 Lipca 2014 No dzis czas na mnie o 11 wizyta w Warszawie aktualnie jest w pociagu dam znac jak mi poszlo ;-)
Almarcino Napisano 11 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 11 Lipca 2014 Daj znac jak poszlo i jakie pytania sie pojawily. Trzymamy kciuki!
Stawu Napisano 11 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 11 Lipca 2014 No i się nie udało standardowo za słabe więzi z PL niby. Mówiłem wszystko z prawdą nie mam zamiaru zostawać w USA. A pytania jakie padły: cel wizyt : turystycznie, jadę do znajomych do Kanady na wizytę i będąc już tak blisko to przy okazji chciał bym zwiedzić stany z nimi Nowy Jork. No i tak że myślę o rozejrzeniu się i może kupnie jakiegoś zabytku bo pracuje w firmie która zajmuje się renowacja pojazdów zabytkowych i zawsze marzyłem o muscle car. Odpowiedź pani konsul OK nastepne pytanie: Ile mam odłożonych pieniędzy: na samą podróż nie mówiąc o kupnie auta mam odłożone $6000 na wakacje 3 tygodnie w Kanadzie i tydzień maks 2 tyg w USA. Odpowiedź OK. Kolejne pytanie od kiedy pracuje w firmie: i to mnie zabiło sądzę bo powiedziałem prawdę, a w DS-160 wpisałem datę otrzymania umowy czyli 10.04.2014 a od 01.02.2013 pracowałem jako kierowca w transporcie do 01.03.2014. A do pracy jako lakiernik poszedłem 10.03.2014 i ta datę podałem i na mnie się spojrzała i pomyślała że coś nie hallo. A wiadomo jak jest w PL pracodawca chce zaoszczędzić i jeden miesiąc bez umowy byłem ehh... moja głupota. To teraz pytanie do was, czy w grudniu bądź styczniu znowu się umówić na rozmowę ? Co zrobić bo chce zwiedzić USA
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.