Skocz do zawartości

Wasze Wizyty W Konsulacie W Tym Roku :)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ds wypełniony i wysłany. Termin rozmowy 14 października godzina 10. Mam nadzieję, że łaskawie spojrzą na radce prawnego i pracownika administracji samorządowej chcących wyjechać na 4 tygodniowe wakacje i którzy już kiedyś byli w USA (J-1) i wrócili w przepisowym terminie:)

I jeszcze jedno pytanie o kontrolę bezpieczeństwa - czy będzie można wnieść na teren ambasady kluczyki do samochodu i klucze do mieszkania czy muszę je gdzieś wcześniej zdeponować?

• Odpowiedzi 2,4 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Na koncie do umawiania się na rozmowę pojawiał się następujaca informacja:

"Informujemy, że jeden lub wiecej numer ankiety DS-160 wykorzystywany do umówienia spotkania został wprowadzony nieprawidłowo
Nieprawidłowy numer formy DS. 160 może być przyczyną opóźnień w rozpatrywaniu Państwa aplikacji ."

Przyszło mi na email potwierdzenie rozmowy tak więc nie wiem co to oznacza? Dodatkowo kiedy wchodze na historię spotkań na koncie przy jednej osobie jest info Is Dependent: false. Co to wszystko oznacza?

Napisano

Na koncie do umawiania się na rozmowę pojawiał się następujaca informacja:

"Informujemy, że jeden lub wiecej numer ankiety DS-160 wykorzystywany do umówienia spotkania został wprowadzony nieprawidłowo

Nieprawidłowy numer formy DS. 160 może być przyczyną opóźnień w rozpatrywaniu Państwa aplikacji ."

Przyszło mi na email potwierdzenie rozmowy tak więc nie wiem co to oznacza? Dodatkowo kiedy wchodze na historię spotkań na koncie przy jednej osobie jest info Is Dependent: false. Co to wszystko oznacza?

Ponieważ nie wiem jak edytować:)Poprawiam mój post:

Po zalogowaniu się w zakładce dotyczącej spotkania jest to powyzsze info:

Po sprawdzeniu numerów DS i numerów potwierdzenia dokonania wpłaty jestem pewien, że one są zgodnie. W historii spotkań mam dwie umówione osoby, moge przesłac sobie potwierdzenie. Prosiłbym ewentualnie o pomoc. Zaznaczam że spotkanie dopiero przede mną. Może najlepiej tam zadzwonic?

PS. Co do Is Dependent: false rozumiem że jest to zwrot odnoszacy sie do osoby towarzyszącej?

Napisano

cel - wiza B2

miejsce - Warszawa

godzina ok 9

2 osoby (małżeństwo)

wchodzimy do ambasady około godziny 9 choć wizyta umówiona na 10(miały być korki na drodze) wyłączenie telefonów i oddanie do depozytu oraz kontrola bezpieczeństwa szybko i sprawnie.

Następnie pokazanie dokumentów złożenia ds-160 oraz paszportów poproszono nas o zdjęcia wszystko ok idziemy dalej. jak ktoś ma takie samo zdjęcie papierowe jak w paszporcie i spełnia ono wymagania ale np. paszport był wydany rok temu to wyślą po nowe bo ma być nie starsze niż 6 mies.

na dole stanowisko gdzie pokazujemy paszport i potwierdzenie złożenia ds-160, następnie do stanowiska gdzie pobierają odciski palców i dają numerek.

Z numerkiem siadamy w poczekalni jak w urzędzie i czekamy na swoja kolej. Po około 25 minutach nadchodzi na nas kolej.

Podchodzimy we 2 (wszędzie podchodziliśmy we 2) dzień dobry pani odpowiada dzień dobry i po chwili pyta czy mówimy po angielsku i po naszej odpowiedzi ze tak przechodzi na angielski.

-jaki cel wizyty w Usa

-jak dlugo

-jak długo mieszkamy w Irlandii

-dlaczego nie staramy się o wizę w irlandii

-czy dziecko będzie podróżować z nami

-co chcemy zobaczyć w USA

miedzy każdym pytaniem pani pisała coś w komputerze i po ostatnim pytaniu oznajmiła ze wiza została nam przyznana(nie mowila promessa tylko na 100% ze wiza.czyli oni mówią na promese wiza - to dla tych co na każdym kroku poprawiają ze to promesa nie wiza )

nie mówiła na ile a i my nie pytaliśmy.

cala procedura od wejścia do wyjścia zajęła ok 45-60 minut.wszystko sprawnie i bardzo kulturalnie.

podczas oczekiwania na rozmowę zauważyłem może 5-6 osób odchodzących z paszportami od okienka ale jakoś bacznie nie obserwowałem.

dość dużo osób mówiących po rosyjsku(lub innym ale podobnym)

wizyta w ambasadzie była w czwartek dziś (poniedziałek)sms od tnt oraz mail ze paszport do odebrania w punkcie tnt.narazie tylko jeden paszport wiec czekamy na 2.może się ktoś orientuje czy to normalne ze narazie dostarczono tylko jeden paszport a drugiego nie mimo ze aplikowaliśmy i rozmowa była razem?

wiza przyznana na 10 lat słynnych gwiazdek pod zdjęciem sztuk jedna.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...