Agata2010 Napisano 9 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 9 Listopada 2011 faktycznie w takim przypadku trzeba jeszcze jeden ds 160 wypełnić i zabrać ze sobą do konsulatu. Ja dostałam wizę na 10 lat :-)))
sly6 Napisano 9 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 9 Listopada 2011 tzn ze dobrze ktos napisal pare tyg temu i dziekuje za odpowiedz
kasienka Napisano 29 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 29 Listopada 2011 Witam. Właśnie wypełniłam wiosek wizowy. Rozumiem że od razu muszę dokonać opłatę za wizę i wypełnić formularz kuriera tak?? I powiedzcie mi jak długo mam czekać od wysłania wniosku na umówienie się na spotkanie z konsulem?? Oni muszą mieć jakoś czas żeby przejrzeć wniosek? Pytanie może głupie ale byłabym wdzieczna za szybką odpowiedź.
kzielu Napisano 29 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 29 Listopada 2011 Musisz zadzwonić do ambasady i się umówić (podając numer wniosku). Inaczej będziesz czekać to tzw. usranej śmierci... Opłatę za wizę i formularz DHL musisz mieć jak pójdziesz na interview do ambasady.
kasienka Napisano 29 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 29 Listopada 2011 Dziekuję za tak szybką odpowiedź. a jeśli chodzi o termin spotkania to mogę sobie dowolnie wybrać dzień i godzinę?
sly6 Napisano 29 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 29 Listopada 2011 mozesz wybrac dzien-godz oraz czy chcesz miec rozmowe w Krakowie lub tez w Warszawie
kasienka Napisano 30 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 30 Listopada 2011 Mam jeszcze jedno pytanie. Robilam zdjecie do dyplomu i takie tez wczytalam wypelniajac wniosek i system bez problemu je zaakaceptowal. Na zywo zdjecie ma wymiary 6 cm na 4,5 cm a ma byc zdjecie 5 cm plus ma byc twarz skierowana na wprost. Jak to zdjecie do dyplomu jestem profilem .Chodzi mi o to czy takie zdjecie przejdzie czy musze zrobic nowe??Oraz czy nie bedzie problemu ze we wniosku wczytalam inne zdjecie a przyniose inne?
sly6 Napisano 30 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 30 Listopada 2011 Musi spelniac to zdjecie wymagania Jesli nie spelni to bedziesz musiala zrobic inne zdjecie ,przyniesc inne.. Mozna miec inne zdjecie w zgloszeniu a inne sie przynosi bo wtedy nalezy to zdjecie dac do skanowania ..
kzielu Napisano 30 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 30 Listopada 2011 Mam jeszcze jedno pytanie. Robilam zdjecie do dyplomu i takie tez wczytalam wypelniajac wniosek i system bez problemu je zaakaceptowal. Na zywo zdjecie ma wymiary 6 cm na 4,5 cm a ma byc zdjecie 5 cm plus ma byc twarz skierowana na wprost. Jak to zdjecie do dyplomu jestem profilem .Chodzi mi o to czy takie zdjecie przejdzie czy musze zrobic nowe??Oraz czy nie bedzie problemu ze we wniosku wczytalam inne zdjecie a przyniose inne? Zdjęcie będzie problemem, zrób nowe, wypełnił wniosek od nowa.
sly6 Napisano 30 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 30 Listopada 2011 kzielu a po co wypelniac wniosek od nowa? mozna pokazac nowe zdjecie i bedzie zeskanowane juz w Ambasadzie nawet o tym mowia na filmach na youtube ze jesli zdjecie bedzie bledne to mozna wziasc te dobre i dac do zeskanowania.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.