Skocz do zawartości

Wiza Turystyczna Pytania

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 218
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
  • 3 tygodnie później...
Napisano

Witam. Właśnie wypełniłam wiosek wizowy. Rozumiem że od razu muszę dokonać opłatę za wizę i wypełnić formularz kuriera tak?? I powiedzcie mi jak długo mam czekać od wysłania wniosku na umówienie się na spotkanie z konsulem?? Oni muszą mieć jakoś czas żeby przejrzeć wniosek? Pytanie może głupie ale byłabym wdzieczna za szybką odpowiedź.

Napisano

Musisz zadzwonić do ambasady i się umówić (podając numer wniosku). Inaczej będziesz czekać to tzw. usranej śmierci...

Opłatę za wizę i formularz DHL musisz mieć jak pójdziesz na interview do ambasady.

Napisano

Mam jeszcze jedno pytanie. Robilam zdjecie do dyplomu i takie tez wczytalam wypelniajac wniosek i system bez problemu je zaakaceptowal. Na zywo zdjecie ma wymiary 6 cm na 4,5 cm a ma byc zdjecie 5 cm plus ma byc twarz skierowana na wprost. Jak to zdjecie do dyplomu jestem profilem .Chodzi mi o to czy takie zdjecie przejdzie czy musze zrobic nowe??Oraz czy nie bedzie problemu ze we wniosku wczytalam inne zdjecie a przyniose inne?

Napisano

Musi spelniac to zdjecie wymagania

Jesli nie spelni to bedziesz musiala zrobic inne zdjecie ,przyniesc inne..

Mozna miec inne zdjecie w zgloszeniu a inne sie przynosi bo wtedy nalezy to zdjecie dac do skanowania ..

Napisano

Mam jeszcze jedno pytanie. Robilam zdjecie do dyplomu i takie tez wczytalam wypelniajac wniosek i system bez problemu je zaakaceptowal. Na zywo zdjecie ma wymiary 6 cm na 4,5 cm a ma byc zdjecie 5 cm plus ma byc twarz skierowana na wprost. Jak to zdjecie do dyplomu jestem profilem .Chodzi mi o to czy takie zdjecie przejdzie czy musze zrobic nowe??Oraz czy nie bedzie problemu ze we wniosku wczytalam inne zdjecie a przyniose inne?

Zdjęcie będzie problemem, zrób nowe, wypełnił wniosek od nowa.

Napisano

kzielu a po co wypelniac wniosek od nowa?

mozna pokazac nowe zdjecie i bedzie zeskanowane juz w Ambasadzie

nawet o tym mowia na filmach na youtube ze jesli zdjecie bedzie bledne to mozna wziasc te dobre i dac do zeskanowania.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...