sly6 Napisano 30 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2011 co do obaw to masz racje dumping ,ciekawie sie robi jak ktos nie zgadza sie z Konsulem i dyskutuje z nim ..i wtedy jak podejsc do takiego Konsula
jenu Napisano 30 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2011 jenu to moze na przyszlosc bedziesz tak pisac na kazdym forum ze chodzi o znajomego-kolege czy kogo tam jeszcze.. niech idzie po wize i zobaczy jak bedzie,,ma kogos nielegalnie z bliskiej rodziny? sorka, nie chcialem po prostu gmatfac bardziej posta ) nie nie ma nikogo w stanach
sly6 Napisano 30 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2011 jenu to ze nie chciales to mozna zrozumiec ale w spolecznosci takiej jak ta ,jak inne nalezy napisac choc 2-3 zdania krotkie ze pytam sie za kogos niech wypelni ds 160,druk dhl itd.masz teraz wybor gdzie sie starac o wize czy w Krakowie-Warszawie i zobaczy jak bedzie odpowiada tylko na pytania ,powinien cos wiecej wiedziec po co leci,co tam bedzie robic..
Darek13 Napisano 21 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2012 Witam. Odświeżę trochę temat. Mam takie pytania do was ponieważ widzę, że jesteście zorientowani. Oczywiście chcę starać się o wizę jednak moja sytuacja nie jest kolorowa. Wygląda to tak: Studia skończyłem około rok temu (obroniona praca mgr) w marcu 2011 miałem epizod z pracą tzn dostałem ją, ale po tygodniu zrezygnowałem ponieważ w praktyce wyglądało to inaczej niż w teorii. Naastępnie od 1 lipca do chwili obecnej pracuję tylko, że bez umowy.(jednak do październiak widniałem jako bezrobotny w urzędzie pracy po czym wypisali mnie na 4 miesiące. Mogę sie zapisać ponownie pod koniec lutego. Ciężko teraz wykazać jakieś zwiążki z Polską. I co mi radzicie? Co do wyjazdu mam czyste intencje chcę po prostu pojechać na wydarzenie/festiwal muzyczny. Pieniądze na ten wyjazd oczywiście posiadam. I drodzy przyjaciele mam do was takie pytanie a mianowicie jak to rozegrać żeby takową wizę otrzymać. Dzięki za każda odpowiedź.
ilya_ Napisano 21 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2012 a żona?/dziewczyna? A moze o umowe popros i odczekaj jakis okres[chodzi o to aby ta umowa nabrala znaczenia realnego] i potem wypelnij wniosek o promesę. Kiedy ten festiwal muzyczny jest ?
Darek13 Napisano 21 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2012 jestem kawalerem i również od jakiegoś czasu singlem ( w sumie na dobre mi to wyszlo hehe) No własnie możliwe że będe brany na staż z gwarancjią zatrudnienia po jego odbyciu. koło kwietnia. Festiwal jest w sierpniu. Planujemy wyjazd w 2-3 osoby więc chcielismy już wczesniej mieć to załatwione. Wiadomo że szanse dostania wizy są zawsze. Jednak powiedzcie mi czym mogę przekonać konsula do swojej osoby.
ilya_ Napisano 21 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2012 prawde mowiac nie wiem, przeszukaj troche dzial o wizach b2: http://forum.usa.inf...i-sluzbowa-b-1/ i popsprawdzaj jakies podobne przypadki czy były...ocen sam hm, jesli juz zdecydujesz to: wypelnij wniosek ds 160 bez zatrudnienia oczywiscie, i na rozmowie NIE MÓW przypadkiem ze pracujesz bez umowy, opowiedz bez sciemy zadnej to wszsytko o tym festiwalu i stazu od kwietnia. decyzja i tak zalezy od konsula i od rozmowy [zadawane są 3 pytania podstawowe: co robisz w pl,gdzie,na jak dlugo] byly nawet lepsze przypadki i konsul rozpatrzył wniosek mimo to negatywnie [ a lepsze przypadki to takie np matka wyjezdzajaca, dziecko male w kraju, a i tak promesy nie dostała.....i co...związek z krajem jest...bo przeciez mozna pomyslec, jak mozna male dziecko zostawic? konsul pomyslal pewnie: jednak mozna:)] ludzie tez nie pracuja, dostaja promesy, NAJWANZIEJSZE to to ze musisz byc wiarygodny / czasem jak sie z kims gada to widac jak on kreci, kombinuje good luck!
sly6 Napisano 21 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2012 co do krecenia to racja,,,czasami lepiej powiedziec jak jest i tyle bo ani praca,zona-dziewczyna nie maja w 100% pewnosci ze wiza bedzie fakt sa plusem ale nie az takim aby wiza byla.. stad tez posty na forum ze mam prace,dom,zone-dziecko a wizy nie ma i dlaczego?
wbofabiniak Napisano 21 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2012 Witam . W 2006 roku staralem sie o wize ..niestety nie dostalem mamy 2012 wiec postanowilem ze sie bede staral drugi raz. Chce poleciec do kumpla(chociaz jak sie staralem pierwszy raz to napisalem ze do kuzyna) co teraz napisac kolega czy kuzyn.? Kolega jest byłym "MARINES" tzn . w tamtym roku zakonczyl słuzbe . zaprasza mnie do siebie , oczywiscie bilet itp. sam sobie opłacam mam 25 lat ale niestety pracuje nielegalnie. Jest jakas szansa na dostanie wizy?
sly6 Napisano 22 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2012 teraz musisz sie trzymac tego samego a nie zmienic na kolege-przyjaciela,,bo wtedy jak kto wyjasnisz? widac tez ze pisanie kuzyn,ktos z rodziny malo daje,,kiedys tak samo bylo od kiedy pamietam .tutaj nic sie nie zmienilo . a moze napiszesz ze lecisz turystycznie i bez podawania do kogo,,bo mozesz tak isc po wize.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.