Skocz do zawartości

Wiza Turystyczna Pytania

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

moj maz pracujue wiec nie ma mozliwosci wyjazdu. A ja chce jechac podszkolic angielski bo jako studentka filologii polskiej moge sobie zrobic dodatkowa kwalifikacje nauczania w podstawowce angielskiego.

Jade w to samo miejsce gdzie bylam.

Z paszportami to wiem ze czasem i po tygodniu mozna dostac jak jest malo wnioskow. Takze zobaczymy. Jak tylko dostane paszport skladam wniosek.

A moge wiedziec skad Sly wiesz tak duzo o tym wszystikim??

• Odpowiedzi 218
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

mam nadzieje ze u mnie tez tak szybko bedzie. I z wizą też miejmy nadzieje ze bez problemu pójdzie, jakoś tak czytam to forum i się zaczynam stresować tym.

Napisano

jak w 2006 wyjezdzalam to w ogole nic nie patrzylam po forach i bylo bez problemu a teraz tak czytam i czytam ze odmawiaja i w ogole i dlatego sie martwie. Oczywiscie masz racje ze lepiej sie przygotowac na ewentualne pytania.

Myslałam ze przez 5 lat duzo poszlismy do przodu z wizami i odmowy zdarzaja sie sporadycznie, jednak widze, ze nie...

Napisano

ha,,jest pewien postep w wizach i np w 2010 roku jest 9,8 % odmow a w 2006 moglo byc powyzej 20 %.

I teraz czy masz nie isc po wize?jak masz tak fajna sytuacje i masz duze prawdopobienstwo ze wiza bedzie?

Napisano

ok mam to na uwadze :)

mam jeszcze pytanie czy w formularzu bedzie trzeba wpisac konkretna date wylotu i przylotu? Czy wystarczy tak jak w moim przypadku wpisac wylot:czerwiec, a powrot: wrzesień?

Napisano

tam masz podac konkretna date wylotu oraz dlugosc pobytu ..ale jak bedziesz wypelniac zobacz czy da sie tak wpisac ze czerwiec sam...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...