kaha8898 Napisano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2011 No własnie, ale mnie nie wyświetliło sie nawet jakiekolwiek zapytanie o zdjęcie w drugim wniosku. Zastanawiam się, czy może po kliknięciu sign and subbmit system poprosi o zdjęcie. Boję się to zrobić, bo nie pamiętam czy aplikacja nie zostanie juz wtedy wysłana, a jeśli tak to czy wniosek będzie przyjęty bez zdjęcia. Poza tym został jeszcze wniosek dla syna, chciałabym, aby ten wniosek był również dołaczony jako Family application.
sly6 Napisano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2011 tutaj osoba byla ze wyslala chyba z 3 razy wniosek i wziela ten wlasciwy oraz ten wlasciwy numer z wniosku podala na infolinii ..
pnau84 Napisano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2011 Ja byłam np. taka osobą, która 4 razy wypełniała i 4 razy wysyłała wniosek. Na infolinii podałam numer 4 wniosku i tyle, i ten wniosek był "widziany" podczas rozmowy w konsulacie.
turysta30 Napisano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2011 wlasnie wypelniam formularz ds 160 i mam pytanie, co oznacza arrival flight? czy chodzi o miejsce docelowe lotu? czy moze pierwsze lotnisko w Usa? bo docelowo lece na Hawaje ale wczesniej mam przesiadke w Los Angeles i sam nie wiem co wpisac , bardzo bylbym wdziedzny za podpowiedz.
pnau84 Napisano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2011 Ja wpisywałam docelowe miejsce. Nie wiedziałam przed dostaniem wizy jaka będzie trasa mojego lotu i gdzie bedzie pierwsze lotnisko w USA.
ela321 Napisano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2011 słuchajacie a czy tę karteczkę co jest wpięta do paszportu obok wizy z informacją: UWAGA! Wiza została wydana w oparciu o informacje udzielone podczas rozmowy w ambasadzie/kosulacie amerykanskim. -ta wiza nie gwarantuje wjazdu na terytorium Stanów Zjednoczonych -jezeli kiedykolwiek przekroczyli państwo czas pobytu w USA , określony przez urzędnika imigracyjnego na formularzu I-94, ryzykują państwo niewpuszczenie do usa oraz zatrzymanie/aresztowanie. to ta karteczka ma byc w paszporcie? czy mozna ja wypiąć?
sly6 Napisano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2011 mozna ja wyjac ale aby paszport-kartki zostaly cale
ela321 Napisano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2011 bo właśnie ona mi tak wystaje z paszportu i trochę się już poniszczyła i tak dziwnie troche wygląda skoro tak mówisz to wyjmuję
ela321 Napisano 6 Maja 2011 Zgłoś Napisano 6 Maja 2011 mam pytanie do osbób wybierających się turystycznie do usa. Kupujecie sobie jakieś ubezpieczenie na okres pobytu w Stanach? Mozecie coś polecić?
Joanna30 Napisano 6 Maja 2011 Zgłoś Napisano 6 Maja 2011 Ja wykupywałam ubezpieczenie na tej stronie: http://www.ubezpieczenia-turystyczne.pl/ Jeśli dobrze pamiętam to wybrałam Genralli i zapłaciłam coś koło 100 złotych na dwa tygodnie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.