Skocz do zawartości

Wiza Turystyczna Pytania

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No własnie, ale mnie nie wyświetliło sie nawet jakiekolwiek zapytanie o zdjęcie w drugim wniosku. Zastanawiam się, czy może po kliknięciu sign and subbmit system poprosi o zdjęcie. Boję się to zrobić, bo nie pamiętam czy aplikacja nie zostanie juz wtedy wysłana, a jeśli tak to czy wniosek będzie przyjęty bez zdjęcia. Poza tym został jeszcze wniosek dla syna, chciałabym, aby ten wniosek był również dołaczony jako Family application.

• Odpowiedzi 218
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Ja byłam np. taka osobą, która 4 razy wypełniała i 4 razy wysyłała wniosek. Na infolinii podałam numer 4 wniosku i tyle, i ten wniosek był "widziany" podczas rozmowy w konsulacie.

Napisano

wlasnie wypelniam formularz ds 160 i mam pytanie, co oznacza arrival flight? czy chodzi o miejsce docelowe lotu? czy moze pierwsze lotnisko w Usa? bo docelowo lece na Hawaje ale wczesniej mam przesiadke w Los Angeles i sam nie wiem co wpisac :), bardzo bylbym wdziedzny za podpowiedz.

Napisano

słuchajacie a czy tę karteczkę co jest wpięta do paszportu obok wizy z informacją:

UWAGA! Wiza została wydana w oparciu o informacje udzielone podczas rozmowy w ambasadzie/kosulacie amerykanskim.

-ta wiza nie gwarantuje wjazdu na terytorium Stanów Zjednoczonych

-jezeli kiedykolwiek przekroczyli państwo czas pobytu w USA , określony przez urzędnika imigracyjnego na formularzu I-94, ryzykują państwo niewpuszczenie do usa oraz zatrzymanie/aresztowanie.

to ta karteczka ma byc w paszporcie? czy mozna ja wypiąć?

Napisano

bo właśnie ona mi tak wystaje z paszportu i trochę się już poniszczyła i tak dziwnie troche wygląda :)

skoro tak mówisz to wyjmuję :(

• 2 tygodnie później...
Napisano

mam pytanie do osbób wybierających się turystycznie do usa. Kupujecie sobie jakieś ubezpieczenie na okres pobytu w Stanach? Mozecie coś polecić?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...