Skocz do zawartości

Paczka Z Polski Do Usa

Aleksandra82

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej, ja mam ten sam problem. Bede musiala wyslac czesc rzeczy paczka morska i sie zastanawiam nad alternatywami Poczty Polskiej i niestety za wiele nie znalazlam.Nic nowego nie slyszeliscie w tym temacie?

• Odpowiedzi 27
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

haneczka: ja mysle, ze ktos ja kopal cala droge do US ;)

Być może ktos trenował, albo był pod wrażeniem Euro2010 :D .

Powiem ci, że 48 dni to z jednej strony długo, a z drugiej nie tak bardzo. Ja kiedyś wysłałam niewielką paczkę, za pośrednictwem Poczty Polskiej do Irlandii, więc drogę do przebycia miała zdecydowanie krótsza niż twoja paczka. Wysłałam ją na początku listopada, w grudniu sama tam poleciałam, po Nowym Roku wróciłam do kraju, gdy wyjeżdżałam paczki dalej nie było. Po powrocie dowiedziałam się, że paczka doszła. Odbiorca zdążył w tzw międzyczasie zmienić adres zamieszkania. Listonosz nikogo nie zastał więc wrzucił paczuszkę na balkon :) , a ona sobie grzecznie czekała, aż ją ktos zauważy. Dotarła po ponad dwóch miesiącach, ale cała i nienaruszona. Popływała sobie trochę ;) po morzach i oceanach...

Napisano

a czy wiesz moze jak dziala nadanie przesylki w PL? Oni przyjezdzaja do domu po nia czy maja swoje biura i nalezy ja do nich zawiezc?

Jeszcze taki link:

http://www.polamerpz.com.pl/pkt.htm

tinililka, w Krakowie bez problemu przyjeżdżają do domu odebrać przesyłkę od nadawcy i teoretycznie firma powinna jednakowo działać na terenie całego kraju. No ale teoria teorią, a wiadomo jak to w praktyce wygląda, więc faktycznie najlepiej jest zadzwonić się upewnić.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...