Skocz do zawartości

Jak To Zrobic ?!

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

tak jak ja napisalem oraz Saka wez takie cos pod uwage co napisalismy

do tego czasu prawo sie moze zmienic,pewne przepisy i tez takie cos wez pod uwage-czas moze sie wydluzyc lub tez skrocic..

Napisano
Tak ma obywatelstwo.

Czyli to az 12 lat !!!??

Ale 12 lat do czego ? do dostania obywatelstwa tak ?

Nie, do otrzymania wizy emigracyjnej i zielonej karty- czytaj prawa do mieszkania i pracy w USA.

Obywatelstwo dla was to kolejne 5+ lat.

Napisano

Sporo nad tym myślałem.

I chyba poprostu tam pojadę i zostanę ;) język znam myślę ze bym się ogarnął no a potem bym pokombinował.

bo wcale nie uśmiecha mi się czekać 12 lat ; /

chce wyjechać teraz. Póki jestem młody i stosunkowo szybko się odnajdę w nowym społeczeństwie.

Napisano

Ale wiesz, że jeśli zostaniesz nielegalnie, to jedynym sposobem na 'przebaczenie' tego nielegalnego pobytu będzie ślub z obywatelką?

Zakładając oczywiście, że wcześniej nie spotka Cię nic w stylu deportacji, bo wtedy to już pozamiatane.

A Twoja dziewczyna, żeby móc zostać obywatelką, będzie musiała tam wjechać na właściwej wizie imigracyjnej, a nie na turystycznej. Tak mi się przynajmniej wydaje.

No, chyba że w ogóle nie interesuje Was legalny pobyt, a jedynie nielegalna emigracja.

Albo, że później oboje zwiążecie się z obywatelami, bo to będzie jedyna droga do bycia tam legalnie.

Napisano

a co na Twoje dziewczyna>

wiesz o tym ze duzo nie zrobisz teraz w USA bedac nielegalnie i nawet ze znajomoscia jezyka moze byc duzaa klapa jak zostaniesz wyrolowany i oszukany .

bo bez znajomosci przepisow bardzo latwo mozesz wpasc..

a wize juz masz aby wjechac,?

Napisano

Kolega chyba nie wie na co sie decyduje, bo jednak bycie nielegalnym w dzisiejszych czasach to nie jest taka latwa sprawa. Pomijam fakt braku prawa jazdy, bo o prace teraz szalenie ciezko, skoro amerykanie decyduja sie pracowac po $10/h, a jeszcze kilka/kilkanascie miesiecy temu zarabiali 2-3 razy tyle. Kazdy ma swoj rozum i od niego zalezy co zrobi, ale jezeli chcesz byc nielegalnym to zacznij sie przygotowywac do tego, bo angielski zadnej pracy ci nie zalatwi, bo o dziwo w ameryce wiekszosc ludzi mowi tym jezykiem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...