sly6 Napisano 8 Marca 2011 Zgłoś Napisano 8 Marca 2011 tak jak ja napisalem oraz Saka wez takie cos pod uwage co napisalismy do tego czasu prawo sie moze zmienic,pewne przepisy i tez takie cos wez pod uwage-czas moze sie wydluzyc lub tez skrocic..
Jim Beam Napisano 8 Marca 2011 Zgłoś Napisano 8 Marca 2011 Tak ma obywatelstwo.Czyli to az 12 lat !!!?? Ale 12 lat do czego ? do dostania obywatelstwa tak ? Nie, do otrzymania wizy emigracyjnej i zielonej karty- czytaj prawa do mieszkania i pracy w USA. Obywatelstwo dla was to kolejne 5+ lat.
GtK12 Napisano 11 Marca 2011 Autor Zgłoś Napisano 11 Marca 2011 Sporo nad tym myślałem. I chyba poprostu tam pojadę i zostanę język znam myślę ze bym się ogarnął no a potem bym pokombinował. bo wcale nie uśmiecha mi się czekać 12 lat ; / chce wyjechać teraz. Póki jestem młody i stosunkowo szybko się odnajdę w nowym społeczeństwie.
Joanna30 Napisano 11 Marca 2011 Zgłoś Napisano 11 Marca 2011 Ale wiesz, że jeśli zostaniesz nielegalnie, to jedynym sposobem na 'przebaczenie' tego nielegalnego pobytu będzie ślub z obywatelką? Zakładając oczywiście, że wcześniej nie spotka Cię nic w stylu deportacji, bo wtedy to już pozamiatane. A Twoja dziewczyna, żeby móc zostać obywatelką, będzie musiała tam wjechać na właściwej wizie imigracyjnej, a nie na turystycznej. Tak mi się przynajmniej wydaje. No, chyba że w ogóle nie interesuje Was legalny pobyt, a jedynie nielegalna emigracja. Albo, że później oboje zwiążecie się z obywatelami, bo to będzie jedyna droga do bycia tam legalnie.
sly6 Napisano 11 Marca 2011 Zgłoś Napisano 11 Marca 2011 a co na Twoje dziewczyna> wiesz o tym ze duzo nie zrobisz teraz w USA bedac nielegalnie i nawet ze znajomoscia jezyka moze byc duzaa klapa jak zostaniesz wyrolowany i oszukany . bo bez znajomosci przepisow bardzo latwo mozesz wpasc.. a wize juz masz aby wjechac,?
Saka Napisano 11 Marca 2011 Zgłoś Napisano 11 Marca 2011 Kolega chyba nie wie na co sie decyduje, bo jednak bycie nielegalnym w dzisiejszych czasach to nie jest taka latwa sprawa. Pomijam fakt braku prawa jazdy, bo o prace teraz szalenie ciezko, skoro amerykanie decyduja sie pracowac po $10/h, a jeszcze kilka/kilkanascie miesiecy temu zarabiali 2-3 razy tyle. Kazdy ma swoj rozum i od niego zalezy co zrobi, ale jezeli chcesz byc nielegalnym to zacznij sie przygotowywac do tego, bo angielski zadnej pracy ci nie zalatwi, bo o dziwo w ameryce wiekszosc ludzi mowi tym jezykiem.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.