lukaszekkk Napisano 15 Marca 2011 Zgłoś Napisano 15 Marca 2011 Witam, Walkuje ten temat juz od dawna, lecz prosze jeszcze o porade. Na oku mam dwa Uniwerytety : 1. Unwersity of Illinois at Chicago 2. Uniwersity of Illinois at Urabana Champaign Wiem, ze bardziej prestizowy jest University of Illinois at Urbana Champaign. A co sadzicie o Unwersity of Illinois at Chicago ? Czy ten Uniwersytet ma renome ? Czy mozna znalezc po nim dobra prace w USA lub w Polsce. Wiem, ze duzo zalezy od czlowiek ale czy dyplom z tego Uniwersytetu pozwoli na znalezienie dobrej pracy, czy przygotuje dobrze do zawodu. Chodzi mi o Business a dokladnie Information Decision Science. Czy dyplom z takiego Uniwersytetu bedzie dobrze odbierany przez pracodawce ? A czy pracodawcy z Polski maja pojecie o renomie takiej uczelni ? Jakby byl postrzegany dyplom z tego Uniwersytetu. Dziekuje za odpowiedzi.
sly6 Napisano 15 Marca 2011 Zgłoś Napisano 15 Marca 2011 wszystko zalezy od danego pracodawcy jak narazie nie spotkalem takiego ktory by sie znal na wszystkich uniwerkach z calego swiata,kto jaka ma renome oraz najwazniejsze mozesz skonczyc bardzo dobry uniwerek ale jak tego nie sprzedasz nawet w USA to bedziesz miec skoncza szkole ale bez dobrej pracy.
kara_kc Napisano 15 Marca 2011 Zgłoś Napisano 15 Marca 2011 UIC to jedna z najlepszych szkol w IL. ale zalezy tez od kierunku. pracodawcy w Polsce to maja pojecie co najwyzej o harvard i yale bo to chyba jedyne szkoly ktore sie pojawiaja w filmach regularnie ale tak na serio to pracodwacy, którzy naprawde interesują się swoją branżą powinni wiedzieć jakie szkol "produkują" najlepszych specjalistów.
sly6 Napisano 15 Marca 2011 Zgłoś Napisano 15 Marca 2011 tutaj jest wspolpraca politechniki lubelskiej z http://mba.pol.lublin.pl/
lukaszekkk Napisano 16 Marca 2011 Autor Zgłoś Napisano 16 Marca 2011 Dokladnie wiem, ze szkola to nie wszystko. Zalezy duzo od czlowieka. Ale nie ma co ukrywac dyplom z dobrej uczelni to kluczowa przepustka do pracy w dobrych firmach. Przynajmniej na poczatku. Zapewne pierwsze pytanie gdzie ukonczyles szkole.
katlia Napisano 16 Marca 2011 Zgłoś Napisano 16 Marca 2011 W USA w tej chwili, wiekszosc 'dobrych' prac zaczyna sie przez internship. Wiec zaraz po transferowaniu zorientuj sie na uczelni gdzie/co jest mozliwe. Jezeli nie znajdziesz od razu platnego internshipa, zacznij od unpaid -- to pomoze ci z niezbednymi tu 'references.' Im wiecej masz konkretnego doswiadczenia na resume tym lepiej (i tym mniej wazna jest renoma uczelni.) Tu raczej liczy sie 'co robisz/zrobiles' niz 'gdzie studiowales.' Dobra uczelnia to tylko poczatek.
lukaszekkk Napisano 18 Marca 2011 Autor Zgłoś Napisano 18 Marca 2011 Dzieki Katlia, Trzeba budowac dobre resume, malymi kroczkami mozna dojsc do coraz to lepszych prac w lepszych firmach. Bez doswiadczenia to i szkola nie pomoze. Patrzac na oferty pracy to min 2 lata wymagaja doswiadzczenia. A najwiecej jest ofert z 7 letnim doswiadczeniem w zawodzie !!!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.