Skocz do zawartości

Rozmowa Z Konsulem , Wiza

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 99
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

mat.kaw a Tobie życzę, żebyś rozumiał swoje wypowiedzi dłużej niż 5 minut po ich napisaniu:)

Fakt, zrobił się sporych rozmiarów off-topic, ze swojej strony biję się z piersi za zboczenie z tematu.

Napisano

dobra pyska nie pisz juz bo piszesz tylko po to zeby cos napisac hehe,

Ja mam pytanie do wszystko wiedzacego sly6. Czy urzędnik na lotnisku ma informacje na temat danej osoby tzn, co ona robi w Polsce czy pracuje, czy studiuje?? czy nie ma takich danych w swoim komputerze... do czego zmierzam, mozna sciemnic ze sie studiuje tutaj?

Napisano

Witam.

Mam pytanie odnosnie rozmowy z konsulem w Warszawie. Bylam w USA w 2008r na J-1. Wrocilam w terminie wszystko jest ok. Bylam wtedy u kuzyna. Teraz chce leciec z kolezanka do pracy do Kanady i takze poleciec do usa do NY do mojego drugiego kuzyna (obaj sa legalnie). Przy wypelnianiu wniosku wpisalam kolezanke a ona mnie. I ja wpisalam dane kuzyna jako rodziny, ona mojego kuzyna jako przyjaciela. I teraz mam pytanie czy mamy byc razem przy okienku czy kazda osobno? Bo juz uslyszalam, ze jak nas 2 leci to od razu wiadomo, ze nielegalnie do pracy( naprawde tylko w celach turystycznych). Co do kolezanki nigdy nie byla u Usa, i nie starala sie nigdy o wize. Z gory dziekuje za odpowiedz.

Napisano

a co Was trzyma w Polsce,a lecicie do pracy do Kanady na ten program mlodziezowy,macie moze potwierdzenie tego wydrukowane-bo moze Konsul sie zapytac o takie cos :(,bo jakby byly wstawiane wizy to nie bylo by problemu aby to zobaczyc a tak ;)

A jak sie leci samemu do Kuzyna-znajomego to juz nie widac ze sie leci do pracy nielegalnej ;)

to nie ma za duzej roznicy przy takim czyms,Ty masz to dobrze ze bylas i na czas wrocilas ..no ale Ona tez nie ma tak trudno

wazne ze piszecie prawde i ze Ona nie pisze ze tam tez ma kuzyna :D a to duzo daje takie cos ;)

Napisano

Wiesz my do tej Kanady do pracy to tak ekhem lecimy. Rozumiesz. Wiec konsulowi powiem, ze najwyzej lecimy do jakies kolezanki tam na 2tyg i pozniej wracamy na 2 tyg do usa i do domu. Wlasnie nie wiem jak to ugryzc. A co do okienka rozumiem, ze to nie ma znaczenia czy razem czy osobno? A w Polsce studiujemy :( Co prawda teraz sesja i nie mam indexu ale wezme legitymacje i zaswiadczenie o statusie studenta.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...