deeco Napisano 23 Marca 2011 Autor Zgłoś Napisano 23 Marca 2011 Ja jadę do matki:) A aktualnie mam wizę CR2. Więc po 3 lata powinienem móc starać się o obywatelstwo tylko najpierw test. Ja sam właśnie myślałem nad wojskiem ale obawiam się trochę tego że wyślą mnie do Afganistanu albo do Libii i tych 3 lat człowiek może nie przetrzymać. Albo że to działa na innej zasadzie.
sly6 Napisano 23 Marca 2011 Zgłoś Napisano 23 Marca 2011 deeco a gdzie masz tak napisane w przepisach ze po 3 latach mozesz tak sie starac? po 3 latach mozesz ale jak bedziesz w zwiazku malzenskim z obywatelem USA 5 lat to bedzie w Twoim przypadku ,loteria wizowa i sponsorowanie rodzinne ale jak napisal Fugazi idac do wojska dostaniesz szybko obywatelstwo .
deeco Napisano 23 Marca 2011 Autor Zgłoś Napisano 23 Marca 2011 Kurcze to mi się pomieszało wszystko w takim razie. Dzięki za info. Czyli w sumie nie ma co się w takim razie zastanawiać i próbować z tym MOS 31B- Military Police. Teraz poczekam na tego maila do znajomego Fugazi i muszę się dowiedzieć jakie są wymagania by tam pójść i czy mój angielski który jak narazie jest na niskim poziomie nie będzie zbytnio przeszkadzał.
deeco Napisano 24 Marca 2011 Autor Zgłoś Napisano 24 Marca 2011 Cóż moja droga do kariery policjanta będzie ciężka no ale cóż będę próbował. Oby dwie dwie drogi zdobycia odznaki są trudne. Jedna Collage i 5 lat czekania na obywatelstwo, druga 3 lata w wojsku, pewnie wysyłka do Afganistanu albo do Libii. 2 lata niby szybciej ale jakie ryzyko się z tym wiążę:/
FUGAZI Napisano 25 Marca 2011 Zgłoś Napisano 25 Marca 2011 Do Afganistanu pojechałbyś na pewno, natomiast skąd pomysł z Libią wpadł Ci do głowy to jest zagadką dla mnie. Poza tym dość dziwne spojrzenie: chcesz być policjantem ale boisz się ryzyka trzyletniej służby?
deeco Napisano 25 Marca 2011 Autor Zgłoś Napisano 25 Marca 2011 Bo teraz tych wojen jest od cholery i nigdy nic nie wiadomo gdzie człowieka wyślą. Jeśli chodzi o mnie to ja się nie obawiam tylko będzie problem z przekonaniem do tego matki. Nie widziała mnie 8lat, a tu jej powiem że chce iść do wojska to na zawał chyba mi padnie. Rozumiesz nie??
Jackie Napisano 25 Marca 2011 Zgłoś Napisano 25 Marca 2011 2 lata niby szybciej ale jakie ryzyko się z tym wiążę:/ Ta, bo praca w policji w NY to nie ryzyko...
deeco Napisano 26 Marca 2011 Autor Zgłoś Napisano 26 Marca 2011 Wiem wiem. Ale wiesz jak to matki widzą Wojna i Afganistan źle praca w policji dobrze:) Niestety tacy są rodzice i się zawsze będą martwić.
Mila90 Napisano 14 Lipca 2011 Zgłoś Napisano 14 Lipca 2011 Ja bym tam wolał jechac do afganistanu i do iraku mi to problemu nie zrobi byle dostac obywatelstwo
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.