Skocz do zawartości

Odmowa Przyznania Wizy J-1

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 24
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

a zazwyczaj moze i tak

ale sa takie na 1 rok a dokladnie pisze na stronie www ze szkoly policealne musza byc 2 letnie aby cos z tego wyszlo ;)

• 2 tygodnie później...
Napisano

I teraz nie wiadomo lucy gdzie pisac,nie zaglada sie 2 tematow-postow na takich samych na zadnym forum

pelasia Ty mialas studia a Ona szkole policealna i moze tutaj lezy odpowiedz

nie wiem czy kogos lucy tutaj spotkasz ale kto wie moze ktos tutaj napisze

a przez jaka firme jechalas?

Napisano

jedno studium drugiemu nie rowne, nie wiem jakimi kryterium kierowal sie wtedy konsulat, ze ta osoba wizy nie dostala, ale bylo to studium 2 letnie

najlepiej pytac biura z ktorym sie wyjezdza, oni powinni najlepiej wiedziec czy dana szkola sie kwalifikuje, zdarza sie tez czasami, ze osoby, ktorych szkoly sie nie kwalifikuja mimo wszystko dostaja DS2019, wiec mozna miec w reku DS2019 a mimo wszystko wedlug opinii konsulatu/ambasady nie kwalifikowac sie do otrzymania wizy J-1

Napisano

Witam,

w czwartek mam rozmowę z konsulem. Jestem teraz na ostatnim roku studiów licencjackich i denerwuję się bo nie wiem czy mi dadzą wizę - wie ktoś o przypadkach, żeby odrzucali wniosek z tego powodu? (tzn. z braku zobowiązań w Polsce - na studia magisterskie się nie wybieram póki co). Na pierwszym roku byłem na W&T - wszystko regulaminowo, nie mają się o co czepiać. Tak w ogóle to czy tendencja do przyznawania wiz się zmieniła w ciągu tych 2 lat?

Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...