sly6 Napisano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2011 a zazwyczaj moze i tak ale sa takie na 1 rok a dokladnie pisze na stronie www ze szkoly policealne musza byc 2 letnie aby cos z tego wyszlo
lucy1990 Napisano 13 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2011 Ja jestem na drugim roku w szkole policealnej i dlatego nie dostałam wizy J-1. Ponoć kwalifikują się osoby będące między pierwszym a drugim rokiem.
pelasia Napisano 13 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2011 ja jechalam na w&t na 2 i 3 roku studiow, ale to bylo 6 lat temu wiec moze sie pozmienialo...
sly6 Napisano 14 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 14 Kwietnia 2011 I teraz nie wiadomo lucy gdzie pisac,nie zaglada sie 2 tematow-postow na takich samych na zadnym forum pelasia Ty mialas studia a Ona szkole policealna i moze tutaj lezy odpowiedz nie wiem czy kogos lucy tutaj spotkasz ale kto wie moze ktos tutaj napisze a przez jaka firme jechalas?
Rademedes Napisano 14 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 14 Kwietnia 2011 jedno studium drugiemu nie rowne, nie wiem jakimi kryterium kierowal sie wtedy konsulat, ze ta osoba wizy nie dostala, ale bylo to studium 2 letnie najlepiej pytac biura z ktorym sie wyjezdza, oni powinni najlepiej wiedziec czy dana szkola sie kwalifikuje, zdarza sie tez czasami, ze osoby, ktorych szkoly sie nie kwalifikuja mimo wszystko dostaja DS2019, wiec mozna miec w reku DS2019 a mimo wszystko wedlug opinii konsulatu/ambasady nie kwalifikowac sie do otrzymania wizy J-1
luco85 Napisano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2011 Czy ktos w tym roku byl juz na rozmowie w Ambasadzie/Konsulacie po wize J1 na wyjazd w&t ?
jabba1 Napisano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2011 Ja byłem jadąc na Camp, nie ma sie czym przejmowac;)
sveg Napisano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2011 Witam, w czwartek mam rozmowę z konsulem. Jestem teraz na ostatnim roku studiów licencjackich i denerwuję się bo nie wiem czy mi dadzą wizę - wie ktoś o przypadkach, żeby odrzucali wniosek z tego powodu? (tzn. z braku zobowiązań w Polsce - na studia magisterskie się nie wybieram póki co). Na pierwszym roku byłem na W&T - wszystko regulaminowo, nie mają się o co czepiać. Tak w ogóle to czy tendencja do przyznawania wiz się zmieniła w ciągu tych 2 lat? Pozdrawiam.
pelasia Napisano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2011 Bedziesz musial miec zaswiadczenie z uczelni o przelozeniu obrony pracy na termin po wakacjach. Bez tego bedzie pewnie ciezko wize dostac
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.